Engellilerden Plaketli Teşekkür

Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneği Meslek Edin Hayata Katıl projesi kapsamında yaptığı çalışmalar çerçevesinde kendilerine destek çıkanlara

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneği Meslek Edin, Hayata Katıl projesi ile her yıl yüzlerce yetim ve öksüz ailelere destek oluyor. Dernek yaptığı projelerle hiç bir şeyin kendilerine engel olmadığını göstererek yaptığı çalışmalarla birçok ihtiyaç sahiplerine destek çıkıyor. Bu anlamda Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneği Meslek Edin, Hayata Katıl projeleri ile yaptığı çalışmalarda kendilerine destek çıkan belediye başkanlarına, emniyet müdürüne, STK temsilcilerine ve Basın mensuplarına verdiği plaketlerle teşekkür ettiler. Yapılan toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, merkez ilçe başkan vekilleri, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın ve STK temsilcileri katıldı.

Düzenlenen toplantı sırasında konuşan Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneği Başkanı Habib Polat, bu proje kapsamında yaptığı çalışmalar çerçevesinde şimdiye kadar 7500 tane yetim ve öksüz aileyi giydirdiklerini belirtti. Kendilerine destek çıkıldığı sürece hiçbir şeyin engel olmadığını söyleyen Polat, “Bu 24 saat içinde bile olsa bir 10 dakika aklınıza gelmek istiyoruz aklınızda olmak istiyoruz” dedi.

‘114 engelli kardeşimizle 7500 yetim öksüz aile giydirdik’

“Biz burada gönülleri doldurmaya çalıştık, engellilerinde her şeyi başarabileceğini göstermek istedik. Biz bu projemiz kapsamında Şanlıurfa’da 114 tane engelli kardeşlerimizle beraber Şanlıurfa’da yetim ve öksüz ailelerinde 7500 tane aileyi giydirdik.” diyen Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneği Başkanı Habib Polat, “Bunu sessiz sedasız kendi bünyemizde yaptık. Bizim buradaki engelli dostlarımın amacı bizim hayatın her alanında olabilmemiz için siz değerli abilerimizden bize destek olmanızı istiyoruz. Yükünüz çok ağır hayatınız hak ettin zorlu geçiyor, ama bu 24 saat içinde bile olsa bir 10 dakika aklınıza gelmek istiyoruz aklınızda olmak istiyoruz. Biz bugüne kadar hükümetimizin çıkarmış olduğu yasalardan memnunuz çok güzel yasalar çıkardılar. Yasalar konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. Sadece hak temelli haklarımızın tarafımıza verilmesini bizimde hepinizin olduğu gibi sosyal hayatta sosyal hayatın tamamında bulunmak bu konuda sizler bizler abilerimize destek olacağız. Belki yaşadığımız hayat neticesinde sizlere yol göstereceğiz, biz inşallah bu sıkıntıları hep beraber atlatacağız.” dedi.

Başkan Habib Polat’ın ardından söz ödülünü almaya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, kendilerinin sürekli engelli kardeşlerimizin yanında olduğunu ve anlamda her türlü sıkıntı ve sorunlarının giderileceğini belirtti.

‘Bu ortamı güzelleştirmek boynumuzun borcu’

“Yaşam güzeldir hepimiz bir aradayız, yaşamın bizlere neler getireceğini bilemeyiz.” Diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Ondan dolayı bu ortamı güzelleştirmek hepimizin boynumuzun borcudur. Genellikle Omurilik Felçliler Derneğini Karaköprü’den izliyorum. Hemen hemen kurumsal anlamında ilk organize olan ilerleme yürüten faaliyet yürüten bir dernektir. Şimdi biraz daha yoğun faaliyetler var, sağ olsun eşim Sema Hanım bu konuları kendisine devretmiş durumdayız. Bizlerde tabi ki çalışacağız elimizden gelenleri yapacağız. Sizler bizimsiniz biz sizlerin arasındayız, sizlerle kardeşiz. Sizler kendinizi rahat hissetin bu merkez çok güzel oldu. Ben hep diyorum farklı farklı dernekler olabilir ama bu merkez Şanlıurfa’daki tüm kardeşlerimizin merkezidir. Tüm kardeşlerimiz buradan azami derece de faydalanması gerekiyor. Tüm çalışmalara bizim engelli Şube başkanımız kendini buna adamış durumda. İnşallah birçok projede bulunuruz.” diye konuştu.

14 Eyl 2017 - 16:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.