Engellilerden Engelleri Aşan Sergi

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği üyesi engelliler tarafından hazırlanan el işi sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hayata geçirdiği 'Meslek Edin, Hayata Katıl' projesi kapsamında Şanlıurfa Omurilik Felçlileri Derneği üyeleri tarafından hazırlanan el işi sergisi düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda açılan sergiye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Habip Polat, Lokantacılar, Köfteciler ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kacak, Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş ile vatandaşlar katıldı. Serginin açılışı Genel Sekreter Abdülkadir Açar ve davetliler tarafından yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergiyi gezen Açar ve Özçınar yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Herkes birer engelli adayıdır"

Toplumlarda herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, "Toplumda herkesin birbirini anlaması, birbirine saygı duyması lazım ve herkesin birer engelli adayı olduğunu bilmesi gerekiyor. Belediye olarak yapılan çalışmalarda onlara göre düzenleme ve çalışmalar yapıyoruz. Her insan gelebileceği sınırın çok gerisindedir. Her insan ayrı bir dünyadır. Engellilerimiz tarafından çok güzel bir sergi hazırlanmış ve bu sergiyi herkesin gezip görmesi lazım. Sergide emeği geçer herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ürünler hamarat eller çarşısında satışa sunulacak

Engellilerin hazırladıkları el işi ürünlerinin Hamarat Eller Çarşısında satışa sunularak engellilere ek bir gelir sağlayacaklarını anlatan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ise "Engellilerimizi sosyal hayata kazandırmak ve tekrar toplum içerisine kazandırmak, kendi emekleri ve kendi güçleriyle kazandıklarıyla aileleri ve kendi geçim kaynaklarına destek olabilme adına açılan bu serginin büyütülmesi için çalışma yapacağız. Maddi durumu iyi olmayanlar için dağıtılan giyim malzemelerini Omurilik Felçliler İstihdam Derneğinin atölyelerinde hazırlayacağız. Burada yapılan el işi ürünlerinin satışını Hamarat Eller çarşısında satışa sunmak için bir çalışma yapacağız" şeklinde konuştu

HABERLERCOM

25 Eyl 2017 - 17:07 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.