Engelli hastanın hükümet konağı önünde yardım çığlığı

Şanlıurfa'da Umut Demirbilek isimli engelli hasta vatandaş haftanın 3 günü girmesi gereken diyalize gitmesi için ambulansa ihtiyacı olduğunu belitti.

Engelli hastanın hükümet konağı önünde yardım çığlığı
Video için play'e tıklayın

-Kadir DEVİR-

Yüzde 96 engelli olduğunu belirten engelli vatandaş görenlerin için parçaladı. Doğuştan engelli olan Umut Demirbilek 12 kez ameliyat olurken 5 yıl önce ayakları kesildi. “Allah rızası için bize yardım etsinler” diyen Umut Demirbilek yetkililere seslendi.

Annesiyle birlikte yaşayan Umut Demirbilek 6 ay önce babasını kaybettiğini belitti. Birçok kuruma başvuran engelli vatandaş kendilerine ambulans ve sedyenin verilmediğini iddia etti. Hizmet alamadığını vurgulayan Demirbilek kendilerine “ambulans verilmesi imkanın olmadığını” dile getirildiğini savundu. Yaklaşık 10 gündür çabalamalarından sonuç alamadıklarını ve bu yüzden Valilik önünde bunu yapmaya mecbur kılındıklarını söyledi.

Anne Zeliha Demirbilek, “Bizim ölümümüzü izlesinler” yaşadıkları zor durumu anlatmaya çalıştı. Çocuğunun diyaliz hastası olduğunu söyleyen anne ambulans ve sedyeye ihtiyaçları olduklarını geçim kaynaklarının olmadığını ve kiralık evde yaşadıklarını belirtti.

Umut Demirbilek yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“ Benim haftanın 3 günü diyalize girmem gerekiyor, hangi kuruma başvurduysak Sağlık Müdürlüğü, Belediye, Hastaneler, Valilik bize bir ambulans sedye vermiyor. Benim ambulans ve sedye ile gitmem gerekiyor ama vermiyorlar. Verilmemesinin gerekçesini bilmiyoruz ‘Bizde öyle bir imkan yok’ diyorlar gerekçelerini de neden vermediklerini de bilmiyorum. Biz artık 10 gündür uğraşa uğraşa bu noktaya, Valiliğin önüne gelmeye kadar getirdiler. Beni taşıyacak kimse yok annem ve ben tek yaşıyoruz babam 6 ay önce vefat etti, o taşıyordu önceden annemle ben artık tek yaşıyoruz. Birinci katta oturuyoruz ama çok fazla merdiven var.”

“BEN DOĞUŞTAN HASTAYIM”

Şanlıurfa hükümet konağı girişinde uzandığı yerde açıklamasını sürdüren Demirbilek, şunları söyledi;

“ Ben doğuştan beri hep hastayım, doğuştan beri engelliyim 5 sene önce ayaklarım kesildi 12 kere ameliyat oldum, diyaliz hastasıyım, hepatit C var bende. Devlet böyle bir hastaya yardım etmeyecekse kime yardım edecek. Annem hasta bakıcı maaşı alıyor ama yetmiyor, benim bir sürü derdim var bana ilaç alıyor yetmiyor. Buradan Sağlık Bakanlığına, Cumhurbaşkanı’na Başbakan’a sesleniyorum Allah rızası için bize yardım etsinler.”

Anne Zeliha Demirbilek birçok kuruma gittiğini vurgulayarak şunları söyledi;

“ Birçok yere gittim beni reddettiler 3 kez valiliğe geldim, il sağlık müdürlüğüne, hastanelere gittim. Bir sedye ile diyalize götürülmesini istiyorum, çocuk diyaliz hastası eşim 6 ay önce vefat etti. Kimse bana yardım etmiyor, gücüm maddi durumum yok. Ben kirada oturuyorum, Valiye sesleniyorum oğlumu diyalize götürsün, diyalize gitmese sancı yapıyor. Vali’ye, Cumhurbaşkanı’na Belediye Başkanı’na bütün halklara sesleniyorum. Bu kurum Gaziantep’te var, Diyarbakır’da var niye Şanlıurfa’da yok, niye bu hastayı ölüme bırakıyorsunuz bende Valiliğin önüne getirdim zaten bende ölmüşüm çocukta ölmüş bari valiliğin yanında öleceğiz bizim ölümümüzü izlesinler.”

#

20 Ağu 2015 - 14:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.