Engelli Genç Akülü Araba İstiyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Horoz mahallesinde oturan 25 yaşındaki bedensel engelli Mehmet Eles yardımsever vatandaşlardan akülü araba

Mustafa Bayar

Bebekken geçirdiği ateşli hastalık neticesinde bedensel engelli olan 25 yaşındaki Mehmet Eles'n yaşama sevinci görenleri şaşkına çeviriyor. Elez'in tek isteği ise bir gün akülü aracına kavuşmak.

Eyyübiye ilçesine bağlı Horoz mahallesinde ikamet eden ve hayatlarını mevsimlik işçi olarak kazanan 12 kişilik Eles ailesinin 2'ci çocuğu olan Mehmet Eles, Bebekken geçirdiği ateşli hastalık neticesinde bedensel engelli oldu iki ayağı tutmuyor. Mehmet Eles, dışarıya çıkmak ve gezmek için yardımseverlerden akülü araba istiyor. Yıllardır kardeşleri tarafından sandalye ile dışarı çıkabilen Eles, hem yıllarca kendisini yardımcı olan kardeşlerine daha fazla yük olmamak, hem de akülü arabaya binerek insanların içerisine çıkmak, arkadaşlarıyla birlikte olmak için yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Sürekli kendisini köy içersinde kardeşleri tarafından sandalye ile götürülen Mehmet, bir akülü arabası olması durumunda kardeşlerine yük olmadan arkadaşlarının yanına gidebileceğini söyledi. Mehmet Eles, "Belediye Başkanlarından akülü araba istiyorum. köy içersinde sandalye ile çok zorlanıyorum, arkadaşlarımın yanına gitmek istiyor" dedi. Bedensel özürlü Mehmet, akülü arabaya kavuşacağı günün hayallerini kuruyor. Şanlıurfa'daki Belediye başkanlarından kendisine yardım eli uzatacağına inanıyor.

Mehmet'in hayat dolu biri olduğunu ve herkese yaşam sevinci aşıladığını söyleyen Baba Abdulhadi Eles “Oğlum da herkes gibi dışarıda gezip dolaşmak istiyor. Özellikle ilçe Belediye Başkanımıza seslenmek istiyorum. Oğlumun bir akülü arabaya ihtiyacı var. Bizim durumumu iyi değil hayatımızı mevsimlik işçi olarak kazanıyoruz 12 tane çocuğum var kazandığımız para ile ancak karnımız doyuyor. Kışın zaten iş yok ilk bahar'da işi çıkıyoruz Sonbahar'da eve dönüyoruz benim oğlumun eğer bir akülü arabası olsaydı özgürce dolaşabilir. Maddi imkanlarım el vermiyor, bazı zamanlar evde günlerce kaldığından dolayı duygusallaşıyor canı sıkılıyor. Ben kendim için hiçbir şey istemiyorum yalnız oğlumun bu ihtiyacı karşılanırsa dünyanın en mutlu babası olacağım" diye konuştu.

07 Mar 2018 - 09:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.