Engelli Çocuk Mide Tüpüyle Beslenecek

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevli Op. Dr. Ali ihsan Anadolulu tarafından gerçekleştirilen işlemde 10 yasında engelli

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesinde Op. Dr. Ali İhsan Anadolu tarafından yutma problemi yaşayan 10 yaşındaki engelli Mehmet Koyuncu adlı hastaya endoskopik yardımıyla beslenme tüpü yerleştirerek hastanın beslenme problemini ortadan kaldırdı.

Daha önce burundan takılı sonda ile beslenme sıkıntısı çeken Koyuncu'nun yutma problemi nedeniyle çocuk cerrahi Op. Dr Ali İhsan Anadolulu polikliniğine müracaat etti. Beslenme sorunu çeken 10 yaşındaki engelli Mehmet Koyuncu Şanlıurfa'da daha öncede ilklere imza atan çocuk cerrahi Op. Dr Ali İhsan Anadolulu tarafından başarılı bir şeklide midesine endoskopi yardımıyla beslenme tüpü yerleştirildi.

Op. Dr. Ali ihsan Anadolulu , Engelli çocukların yutma disfonksiyonu yasadığını ve ailelerin çocuklarını burunlarından takılan sonda ile çok uzun sürelerde ve zahmetli beslediklerini, Bu yöntemle ise hem hasta hayatının hem de aile hayatının yaşam kalitesinin çok yükseldiğini belirtti.

10 yaşında beslenme sıkıntısı çeken engelli Mehmet Koyuncu'nun Babası Müslüm Koyuncu, "Daha önce engelli çocuğum burnuna takılı sonda ile besleniyordu, fakat çok zahmetli ve son günlerde ise artık beslenmeyecek duruma geldi. Şanlıurfa'da bir çok çocuk cerrahine ve ilgili polikliniklere gittim fakat kimse Peg takamadı, en son Çocuk çerrahı Op. Dr. Ali ihsan Anadolulu hocamız bize destek verdi. Endoskopik yardımıyla midesine beslenme tüpü yerleştirdi. Şimdi midesinden besleniyor, Hocamıza çok teşekkür ediyorum"dedi.

PEG NEDİR?

Perkütan Endoskopik Gastrostomi(PEG) ,ağız yoluyla gıda alamayan hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla bir alternatif yol olarak karın duvarından, Geçirilen esnek bir tüpün mideye yerleştirilme işlemidir.Bu uygulama katı-sıvı gıdaların veya ilaçların yemek borusundan geçmeksizin doğrudan mideye ulaşmasını sağlar.Bu yöntem özellikle uzun süre yoğun bakım servislerinde yatan,herhangi bir sebepten dolayı yutma refleksi kaybolmuş olan hastaların beslenmesi için uygulanır.

17 Oca 2018 - 10:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.