Emniyet yalanladı, görüntüler ortaya çıktı

Şanlıurfa'daki sınırdaki tel örgüleri aşan Yurtsever Demokratik Gençlik Haraketi (YDGH) üyesi oldukları belirtilen grubun tel örgüleri aştıkları

Şanlıurfa'daki sınırdaki tel örgüleri aşan Yurtsever Demokratik Gençlik Haraketi (YDGH) üyesi oldukları belirtilen grubun tel örgüleri aştıkları veEşmeKöyü karşasındaki yer alanSuriye'ninEşmeköyünde büyük bir coşku ile karşılandıkları görüldü.

Şanlıurfakırsalında en az 800 kişinin önceki gece sınır hattında örülü telleri kaldırarak PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye katılmak üzere Kobaniye geçtikleri ileri sürülürken, YDGH üyelerinin sınırdaki tel örgülerini kaldırıp sınırı aşma ve Kobani sınırlarında karşılama görüntüleri Rojava bölgesine yönelik yayın yapan Ronahi TV tarafından yayımlandı. Görüntülerde, grubun önce bayraklarla yürüdüğü sonra sınır hattında havai fişek patlattığı ve gece karanlığında el fenerleri ve kamera ışıklarının yardımı ile tel örgüleri kaldırıpSuriyetarafına geçtiği görüldü.Suriyetarafına bayrakları ile geçen YDGH üyelerinin Kobani'ye bağlı köyde araç konvoyları ile karşılandıklarıda görüntülerde yer aldı.YDGM üyeleri, Kobani'nin 'Kürdistantoprağı' olduğunubelirtirkenburayı savunmak için sınırı aşıp geldiklerini söyledi.

Suriyetarafına geçenler arasında gençlerin yanı sıra yaşlı ve kadınların da bulunduğu veDiyarbakır'ınDicleveSilvanilçelerinden de geldiklerini söyledikleri görüldü.Suriyeİnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdul, en az 800 kişinin Kobani'deki yoldaşlarına yardım etmek için Türkiye-Suriye sınırını geçtiğini söylemiş, ancak PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise, grubun yaklaşık 100 kişi olduğunu ifade etmişti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük bu olayların gerçek dışı olduğunu söyledi. Valilikten yapılan açıklamada, “14-16 Temmuz 2014 tarihleri arasında, bazı basın yayın organlarında “Şanlıurfa- Birecik ilçesi Çiçekalan Köyü bölgesinde bazı siyasi parti ve STK’ların organize etmesiyle kurulan çadırlardan, 14 Temmuz 2014 tarihinde, 1500 kişinin katılımıyla Birecik- Eşme köyü istikametine yürüyüş yapıldığı, daha sonra aynı bölgeden 300-800 kişilik bir grubun sınır tellerini kesmek suretiyle Suriye tarafına geçip YPG’ye katıldığı” yönünde haberler yer almıştır.

Söz konusu tarihte, Çiçekalan ve Eşme köyleri bölgesinde Hudut Birlikleri tarafından hudut hattında alınan emniyet tedbirleri arttırılmış, bölgede çıkabilecek toplumsal olaylara müdahale etmek maksadıyla da Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yeteri kadar kuvvet görevlendirilmek suretiyle gerekli bütün emniyet tedbirleri alınmıştır. Bahse konu bölgeden iddia edildiği şekilde Suriye tarafına herhangi bir geçiş olmamıştır. Ayrıca hudut hattı ile kesildiği iddia edilen tel engeli arasında mayınlı saha bulunduğundan belirtilen miktarlardaki bir grubun Suriye’ye geçmesi mümkün değildir.

Türkiye-Suriye kara sınırının Şanlıurfa ilinden geçen bölümünde alınan emniyet tedbirlerine aralıksız devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

#

16 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.