Emine Erdoğan, Urfa’da Sanat Sokağı’nın Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine refakatle Şanlıurfa'da bulunan Emine Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Sanat Sokağı’nın, el emeği, göz nuru sanat eserlerinin sonraki nesillere aktarımında önemli bir köprü vazifesi üstlendiğini belirtti ve “Sanat, sadece estetiğin konusu değildir. Sanat aynı zamanda ruhu yücelten bir eğitim sürecidir. İnsanın elini, aklını, kalbini birlikte çalıştırır, sabrı öğretir” diye konuştu. İbn-i Sina’nın ‘bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder’ sözünü hatırlatan Emine Erdoğan, sanat çalışmalarına destek verdiği için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti.

“16 NİSAN, TÜRKİYE’NİN AYDINLIK UFKUDUR”

Türkiye’nin kültürü, sanatı, genç nüfusu ve dinamik toplumu ile birlikte yüceleceğini söyleyerek, doğusu ve batısıyla ülke kalkınmasının önemine vurgu yapan Emine Erdoğan, 16 Nisan’ın bu süreçte önemli bir dönüm noktası olduğunu hatırlatarak, “16 Nisan, gençlerimizin geleceği, Türkiye’nin aydınlık ufkudur” dedi.

Açılış programına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi Sema Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi’nin eşi Pervin Tuna da eşlik etti.

i.

11 Nis 2017 - 18:20 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.