Elektrik Akımına Kapıldı Kolu ve Bacakları Kesildi

Şanlıurfa Viranşehir ilçesi Germen köyünde yaşayan burhan Doğruyol inşaatta yevmiye ile çalışırken çektiği demir yüksek gerilim hattına temas edince

yakup kaya
Haber albümü için resme tıklayın

26 yaşında 2 çocuk babası Burhan Doğruyol inşaatlarda yevmiye ile çalışırken yaşadığı talihsizlik hayatını kararttı. 17 ocak 2016 yılında her günkü gibi inşaatta çalışarak evine ekmek götürmek için işe gelen Burhan o gün hayatının en acı gününü yaşayacağını bilmeden rutin işleri yapmaya başlamıştı. İnşaatın üst katına demir çekerken, çektiği demir bir anda yüksek gerilim hattına temas edince bir anda elektrik akımına kapılan Burhan inşaatta bulunanlar ve kendi abisi tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Burhan sağlığına kavuşamadı. Diyarbakır’a sevk edilen Burhan Doğruyol yapılan tüm çalışmalara rağmen kol ve bacaklarının kesilmesine engel olamadı. Konu ile ilgili Urfanatik gazetesi yazı işleri müdürü Mehmet demir’e açıklamalarda buluna Doğruyol şunları söyledi;

İnşaatta çalışıyordum, ikinci kata demir çekiyordum bir anlık dalgınlığım sonucu çektiğim demir yüksek gerilim hattına temas etti. O anda abim ve inşaatta bulunanlar beni araba ile hastaneye götürdüler ve daha sonra olanları hatırlamıyorum. Hastanede doktorlar bacaklarını ve kollarını keseceğiz dediler, bede olmaz kabul etmiyorum desem de başka çarem kalmadığını söylediklerinde çaresiz kabul etmek zorunda kaldım. İşte asıl sıkıntı ondan sonra başladı. Artık kendi ihtiyaçlarımı kendim göremez duruma gelmişim. Sağolsun eşim her konuda bana yardımcı olmakta. Yoksa ben kendi başıma en küçük bir yerimi dahi kaşıyamıyorum. En acı olan kısım ise biri bir buçuk ötekisi 3 yaşında olan kızlarımın hastane sonrası benden çekinmeleri ürkmeleri oldu. Eve ilk getirildiğimde anneleri babanız kaza yaptı vs dese de çocuklar benden kaçmaya, yaklaşmamaya başladılar. Ancak zamanla üzerime şeker yada çikolata koyup gelip almasını sağlayarak bana alışmaları sağladık. Şimdi kendi imkanlarımla protez ayak sorunumu çözdük ancak herhangi bir sosyal güvencem olmadığı için protez kol alamıyorum. Yaptığım araştırma sonucu ihtiyaçlarımı karşılayabilecek protez kolların çift fiyatı ortalama 220 bin tl civarı. Bunu da hiçbir şekilde alamıyorum ve eve hapis olmak zorunda kaldım, dedi.

Abisi ise kardeşinin bu talihsiz olayı yaşamasının ardından yanından ayrılamadığını kendi başına hiçbir işini göremediği için sürekli kendisine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ayrıca kardeşini yalnız bırakmadığı için işe gidemediğini bu yüzden mağduriyet yaşadığını belirtti.

Sürekli evde kaldığını belirten Burhan Doğruyol evde kaldığı zamanlarda genellikle kemal sunal filmleri seyrettiğini ayrıca ilhan mansız ve diğer futbolcuları sevdiğini Şanlırfasporu çok sevdiğini ve bir maçı tribünde izlemek istediğini belirtti.

Bu halde olduğu için çok sıkıldığını söyleyen Doğruyol kollarını göstermekten çok rahatsız olduğunu kendini kötü hissettiğini belirtirken, Annesi ise bu olay karşısında son derece üzüldüğünü, elinden bişey gelmediğini ve ancak oğluna protez kol takılınca mutlu olacağını söyledi.

Umut ediyoruz ki yetkililer bir an önce Burhan Doğruyol’un protez kol sorununu çözerek gündelik ihtiyaçlarını görmesini sağlarlar.

27 Mar 2017 - 08:47 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.