El emeği ürünler pazara çıkıyor

El emeği ürünler pazara çıkıyor   Eyüp Kent Kadın Destek Merkezi kursiyerleri yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler Büyükşehir

El emeği ürünler pazara çıkıyor

Eyüp Kent Kadın Destek Merkezi kursiyerleri yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler, Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda sergilendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kentteki Kadın Destek Merkezleri'nde ki kursiyerler yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru ürünlerini sergileme fırsatı buluyor.

Eyüp Kent Kadın Destek Merkezi'ne kurs gören yaklaşık 40 kadın yaptıkları çeşitli ürünlerini Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda sergiledi.

Sergi açılışına katılan Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, sergide emeği olan tüm kadınlara teşekkür etti.

El emeğinin kutsal olduğunu dile getiren Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi'nin kadına verdiği önemi ve onlara yapılan hizmetleri anlattı.

GÖZ NURU ÜRÜNLER ARTIK HALEPLİBAHÇE'DE SERGİLENECEK

Kırıkçı, kursiyerlerle bir görüşme yaptıklarını ve yıl içinde yapılan ürünlerin artık daimi olarak Halibahçe'de sergileneceğinin müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç'in kadınlara yer için söz verdiğini bu doğrultuda kadınların artık kalıcı bir yerinin olduğunu aktaran Kırıkçı, şunları kaydetti:

"Yeni bir yer açılıyor Haleplibahçe'de. Bayanlarımızın bu emeğinin boşa gitmemesi için bir gelir getirmesi için aile ekonomisine bir katkısının olabilmesi için başkanımızın talimatıyla bir satış mağazası kurduk. Bugün oraya yapılan ürünleri taşıyacağız. Oradan satılan ürünler para olarak kursiyerlere geri dönecek."

ÜRÜNLER HAFTADA BİR SEMT PAZARINDA SATILACAK

Kırıkçı, kadınların yaptığı ürünlerin daha çok alıcı bulması için haftada bir semt pazarında satışa sunulacağını ifade ederek şöyle devam etti.

"Haftada bir gün hem kadın destek merkezlerimizin hem de mikro kredi alan bayanlarımızın hem de engelliler merkezinde çalışan kadınların yaptığı el emeği göz nuru üretilen ürünleri satabileceğimiz hafta bir gün kadın pazarı kuracağız. Buranın bütün masrafını büyükşehir olarak biz karşılayacağız. Haftada bir gün geleceksiniz kendi tezgahınızın başında duracaksınız satışınızı yapacaksınız paranızı alacaksınız. Akşamda arabalarımız sizi evlerine götürecek."

Konuşmanın ardından Kırıkçı, açılış kurdelesini keserek sergiyi açtı. Sergilenen ürünleri yakından inceleyen Kırıkçı, serginin 3 gün boyunca açık kalacağını sözlerine ekledi.

#

07 Nis 2015 - 13:17 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.