Ekonomisinin Gelişmesinde Gençlerin Yeri Büyük

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında (ŞUTSO) TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu (GGK) tarafından ‘Türkiye'nin kalkınmasında

ŞANLIURFA-

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında (ŞUTSO) TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu (GGK) tarafından ‘Türkiye’nin kalkınmasında medyanın Geleceği ve yeni arayışlar’ adlı panel düzenlendi.

Panele Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyük Hatipoğlu, Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut, ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulu Üyeleri, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, medya mensupları ve lise öğrencileri katıldı.

TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut yaptığı açılış konuşmasında, “TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Türkiye’de 81 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış 7 bin 500 aktif girişimci üyesi ile Türkiye'nin en önemli Gençlik ve Girişimcilik kuruluşudur. Türkiye’nin nitelikli dinamik girişimci gençliğini temsil eden bir örgüttür.” dedi.

Türkiye Ekonomisinin gelişmesinde gençlerin önemli bir yeri olduğunu belirten Barut, “Artık Türkiye'de Genç Beyinler, tank, insansız hava aracı ve yazılım ürünleri üreterek dünyada yeni ve büyük bir Türkiye'nin temellerine büyük katkı sağlamışlardır. Geçmişi unutmadan, geleceğe umutla bakmak ve yolumuza hiç durmadan devam etmek zorundayız. Hepimiz el birliği ile, her birey kendi uzmanlık alanında inovatif ürünler geliştirip, dünya pazarına sunacak. Böylelikle hem kendimiz, hem de ülkemiz kalkınacak. Şanlıurfa’da internet medyacılığında eksiklik gördükleri konularda, Meslek liseli öğrencilere bilişim ve yazılım programlama eğitimi verilmesi için çalışma başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Medyanın birinci güç olduğunu belirterek, yakın tarihte yaşanan birçok toplumsal olayı hatırlatan Erdoğan, medyanın bu olaylardaki yerini ve önemini anlattı.

Medyanın hep dördüncü kuvvet olarak bilindiğini, ancak bu görüşün doğru olmadığını ifade eden Erdoğan, “Özellikle son yıllarda daha açık görüyoruz ki, hiç öyle dördüncü kuvvet değil. Apaçık en önde en güçlü kuvvetlerden biri gibi görünüyor. Çünkü hem toplumun doğru yönlendirilmesi, hem haberleriyle insanlara verilen mesajlar ve vurgular, hem toplumu yönlendirmeleri de çok etkili oluyor. Hem de kamuoyu oluşmasında, algı oluşmasında ve yapılan çalışmaların nasıl aksettirilmesi ile alakalı durumlarda hep biz onu bir numarada görüyoruz. O yüzden bizim yaptığımız bu işin ne kadar kutsal bir iş olduğunu ve ne kadar sorumluluk gerektirdiğini yakinen görüyoruz ve bunu herkes özel hayatında da rahatça görebiliyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, programın sonunda, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan’a günün anısına, gümüş fincan takımı hediye etti.

#

21 Oca 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.