Eğitmenler Çölyak Hakkında Bilgilendiriliyor

Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çölyak Derneği işbirliğinde daha önce imzalanan protokol ile Okullarındaki Öğretmenlere Uzmanlar

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çölyak Derneği işbirliğinde her gün farkı okullarda Okullarındaki Öğretmenlere Uzmanlar tarafından 'Çölyak hastalıkları belirtileri' konulu seminer veriliyor. Seminerde çölyak belirtilerinin neler olduğu, öğretmenlerin okulda öğrencilere karşı nasıl davranmalarına yönelik sunumlar yapılıyor.

Çölyak’ın bir hastalık olmadığını, bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan, hastaların yaşadığı sorunlara çözümler üretmek için öğretmenlere yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Doğan,"Çölyaklı çocuklarımız ne kadar hayatlarını yaşayabiliyorlar? Bu yaşam biçiminin getirdiği zorlukları yenebilmek ve yeni nesillerin çölyaklıların da sosyal yaşamları olduğunu kanıtlayıp, onların toplumda kendilerini yalnız hissetmemeleri için bu derneği kurduk. Bize kalan dünya emanetini gelecek nesillere anlı ak, duyarlığımız ile aydınlık biz yol bırakmak isteriz. Bir çocuğun gülümsemesi, mutlu olması bile ruhumuzun huzur bulmasına yeterken, soruyorum sizlere; neden elimizi taşın altına koymuyoruz? Ateşin düştüğü yer olanlar sadece hastalar mı? Peki, bir gün bizim başımıza gelmeyeceğinin garantisi var mı? Bizler derneğimizi bu duygu ve düşüncelerle açtık ve gelecek nesillere yaşam alanı geniş, sevgi ve barış dolu bir dünya bırakmak istiyoruz.” diye konuştu.

25 May 2018 - 09:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.