Düşük Pamuk Fiyatı Çiftçiyi Memnun Etmedi

Şanlıurfa'nın Harran ve Suruç ovasında pamuk hasadı devam ederken piyasadaki fiyat oluşumu çiftçileri memnun etmiyor. Çiftçilerin pamuktan elde

Son yıllarda devlet desteği ile artan pamuk üretimine karşın bu sezon açıklanan 4 TL ve üzere pamuk fiyatı alışlarda düşük olunca çiftçiler fiyat konusunda hayal kırıklığı yaşadı.

ÇUKOBİRLİK kütlü pamuk fiyatını en yüksek randımanda 4 lira 60 kuruş olarak açıklarken, Türkiye'deki pamuk üretiminin neredeyse yarısını karşılayan Şanlıurfa'da kütlü pamuk fiyatları 3 lira 10 kuruş seviyelerine geriledi. Sektör temsilcileri üreticinin ortalama pamuk maliyetine denk gelen bu rakam ile çiftçinin gelecek sezon pamuk ekmekten vazgeçebileceği uyarısında bulunuyor.

Pamukta girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle fiyatın kendilerini tatmin etmediğini söyleyen Çiftçiker," Bu yıl pamuk güzel bir rekolte geldi, sezon başında 4 lira 60 kuruş açıklanan pamuk fiyatı oldukça bizleri memnun etti, fakat pamuğun hasadını yaptıktan sonra satarken alıcı çıkmadı pamuğu 3 lira 10 kuruştan satabildik buda maliyetlerimizi karşılayamadı" diye konuştular.

25 Eki 2018 - 10:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.