“Dünya Barışı Orta Doğudan Geçiyor”

Emperyalist paylaşım güçlerinin 1 Eylül 1939 tarihinde Polonya'yı işgal etmesi sonucu binlerce insan hayatını kaybetmiş on binlerce insan sakat kalmıştır.Egemen

Emperyalist paylaşım güçlerinin 1 Eylül 1939 tarihinde Polonya’yı işgal etmesi sonucu binlerce insan hayatını kaybetmiş on binlerce insan sakat kalmıştır.Egemen güçlerin Polonya’yı işgali,arakasında kanlı gözyaşı bırakarak 1945 yılında son bulmuştur.Ve bu vahşetin başladığı 1 Eylül günü “Dünya Barış Günü” olarak kabul edilmiştir. Barış Günün de Dünya çapında savaşların,çatışmaların,katliamların önlenmesi ve Dünya barışının kalıcı tesis edilmesi amacıyla halkın bilinçlendirilmesi ön görülmüştür.

Demokrasiye,insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan her bireyin,Dünya’nın farklı bölgelerinde insanlık dışı suçları işlemeye devam eden Emperyalist güçleri kınamaları ve lanetlemeleri gerekmektedir.Yine aynı şekilde globalleşen Dünya’da bireylerin daha huzurlu,mutlu ve refah içinde yaşayabilmelerinin ilk koşulu teokratik,otoriter ve tiran rejimlerine karşı direniş gösterme kültürlerini geliştirmeleri gerekmektedir.

Hükümet İşgalcilere Alet Olmamalı

TUB-DER Başkanı Karataş,AKP Hükümetinin farkında olmadan Dünya Barışını engelleyen Emperyalist işgalci Devlerin vahşetlerine alet olmaya başladığını dile getirerek konuşmasına devam etti.

Kafkaslar,Balkanlar ve Ortadoğu gibi çatışmaların,katliamların ve sömürünün en yoğun yaşandığı bir coğrafyada yer alan Türkiye,bölge barışını tehdit eder duruma gelen ve kaos yaratmaya çalışan ABD gibi işgalci emperyalistlere göz yummakta ve farkında olmadan katliamlara,savaşlara ortak olmaktadır.Cumhuriyet tarihimizden beri bölgede barış ve huzur yolunda çaba sarf eden Türkiye,ne yazık ki son dönemlerde bölge Devletlerinin iç işlerine karışmak suretiyle kaoslara neden olmaktadır.Ayrıca geçmiş yıllara baktığımız zaman sıfır sorunla muhabbet içinde olduğumuz komşularımızla bugün kanlı bıçaklı duruma geldiğimizi de göreceksiniz.Bizce bunun nedeni çok açık.BOP kapsamında ABD ve İsrail gibi sömürgecilerin Türkiye’yi maşa olarak kullanmalarından ileri gelmektedir.İleriyi görme kabiliyetine sahip olan her birey çok iyi tahmin edecektir ki,sömürgeci işgalciler son aşama da gözünü Türkiye’ye çevireceklerdir.Bu varsayım bilimsel olarak ta kanıtlanmıştır.Hedefleriniz doğrultusunda alet olarak kullandığınız objeleri zamanla yok ederek eritirsiniz.Allah o günleri göstermesin ama görünen köy kılavuz istemiyor.Bölgede ayakta kalmayı başaran iki Ülke var.Ve emin olun ki işgalciler bu rahatlığı bize bırakmayacaktır. Biz buradan mutluluğa,huzura,sevgiye,hoşgörüye ve kardeşliğe vesile olması dileğiyle,savaşsız barış dolu nice 1 Eylül’ler halklarımızla birlikte olsun diyoruz.

#

01 Eyl 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.