Döviz Artışı Pasajı Esnafını Vurdu

Şanlıurfa'da seçimin ardından Doların yükselişi ithal ürünlerin fiyatını arttırdı. Bu durum pasaj esnafın satışlara da olumsuz etki etti.

Özellikle seçimlerin ardından yükselişe geçen döviz piyasası Şanlıurfa'daki Kapaklı, Japon ve Bağdat Pasajı esnafını vurdu. Esnaf dolardaki kur artışının kendilerine olumsuz biçiminde yansıdığını, sattıkları ürünlerin yerlerine yenisini koyamamaktan yakınıyor.

Şanlıurfa'dan Dünya'ya açılan penceresi olan pasaj esnafı dolar mağduru oldu. Son bir aydır sürekli yüksek olan dolar esnafın satışlarını etkiledi. Son dolar artışından sonra ekonomik olarak çok etkilendiklerini dile getiren Japon pasajı esnafı ise bu yükselişten dolayı dolar bazında satılan eşyalarda yükselme olduğunu bundan dolayı da alışveriş yapamadıklarını ifade etti.

Dolar bazında çalışan bütün esnafın bu durumdan kötü etkilendiğini belirten pasaj esnafı, " Dolarla alıp TL ile borç verdiğimiz mallarımızı şu an aynı fiyata alamıyoruz, pasaj esnafı olarak çok sıkıntı yaşıyoruz.Doların yükselmesiyle birlikte burada da ciddi bir fark oluştu. Buradaki zararımız çok büyük. Alışverişlerde durgunluk oluştu. Dolar borcu alan insanlar borçlarını vermek istemiyor. Çünkü dolar çok yükseldi. Borcu olan insanlar doların düşmesini bekliyorlar. Dolar bazında çalışan bütün esnaf bu durumdan kötü etkilendi. Esnaf olarak bizler çok etkilendik. Biz dolarla alışveriş yapıyoruz. Dışarıdan ithal ürün alıyoruz. Biz aldığımız ürünleri dolarla alıyoruz. ithal ettiğimiz ürünü satarken de TL ile satıyoruz. Doların yükselmesi bizi mağdur etti. Dolar düşük iken bizim için avantajlıydı. Ama dolar yükselince 5 liralık bir ürünü 10 liraya çıkmış oluyor biz bunları satamıyoruz. Ondan dolayı bu olayların bize çok kötü yansımaları oldu şeklinde konuştu.

23 Nis 2019 - 12:54 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.