Doktorun Hizmet Aşkı

Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli doktor Saad El Fendi kaldığı Harran ilçesindeki konteyner kentte Türk sağlık görevlilerine yardım ediyor. Suriye'de

Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli doktor Saad El Fendi, kaldığı Harran ilçesindeki konteyner kentte Türk sağlık görevlilerine yardım ediyor.

Suriye'de başlayan çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde kurulan hastanede yaralılara hizmet eden El Fendi, Esad yönetimince takip edildiğini anlayınca yaklaşık 6 ay önce Türkiye'ye sığındı. El Fendi, gazetecilere yaptığı açıklamada, konteyner kente yerleştikten sonra mesleğini icra edememenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Türk yetkililerin kendisine konteyner kentte görev yapan Türk doktorlara yardımcı olma şansı tanıdığını belirten El Fendi, "Tıp eğitimini yurt dışında tamamladıktan sonra ülkemde yıllarca cerrahi uzmanı olarak görev yaptım. Şimdi ise konteyner kentte mesleğini icra etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu imkanı sunan yetkililere teşekkür ediyorum" dedi. Türkiye'de çok mutlu olduğunu vurgulayan El Fendi, şunları kaydetti: "Burada hem Türk doktorlara yardımcı oluyor hem de mesleğimi sürdürüyorum. Eğer Suriyeli kardeşlerime yardımcı olamasaydım çok üzülürdüm. Doğrusu konteyner kentte bu kadar hizmeti beklemiyordum. Türk hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum."

#

16 Haz 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.