Doğalgaz faturasını yüzde 30 düşürme formülü

SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe

SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, "Bilinçsiz enerji tüketiminin israf olduğunu unutmamamız gerekir.

Yapılan araştırmalar uygulayacağımız birkaç basit ve pratik yöntem ile enerji tüketimlerimizi yüzde 30 oranında düşürebileceğimizi gösteriyor" dedi.

Doğalgazın doğru ve bilinçli kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, "Uzun ve soğuk geçen kış aylarını yaşadığımız bu dönemde enerji tüketimlerinin artması, gerek bütçemizi gerekse ülke ekonomimizi olumsuz olarak etkilemektedir.

Kullanacağımız basit ve pratik yöntemlerle enerji tüketimimizde yüzde otuza varan oranlarda tasarruf sağlayabiliriz. Bilinçsiz enerji tüketiminin israf olduğunu unutmamamız gerekir.

Yapılan araştırmalar uygulayacağımız birkaç basit ve pratik yöntem ile enerji tüketimlerimizi yüzde 30 oranında düşürebileceğimizi gösteriyor" diye konuştu.

Bina ve duvar izolasyonunun mutlaka yapılması gerektiğini ve çift çamlı pencerelerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Esra Göktepe, "Isı merkezlerinin bodrum yerine çatıda kurulması ile binalar daha tasarruflu, daha çevreci ve daha emniyetli olacaktır.

Cihazları düşük sıcaklıkta gece, gündüz sürekli yakmak, gündüzleri yakıp, gece söndürmekten daha ekonomik olacaktır. Odalarda bulunan masa, sandalye ve yataklar dış duvarlardan uzak tutulmalıdır.

Güney cephesi pencerelerden gündüzleri güneş girmesini sağlanmalı ve camların temizliği günlük yapılarak güneşin pasif ısıtması sağlanmalıdır.

Radyatörlerden taşınım ve ışınım yoluyla çıkan ısı radyatörün arkasındaki duvarı ısıtmaktadır. Dışarıya olan ısı kaybını önlemek için alüminyum folyo kaplı ısı yalıtım levhaları yerleştirilmelidir. Kullanılmayan oda, kiler antre ve merdiven radyatörleri kapatılmalı, ancak radyatörlerin üstleri kapatılmamalıdır.

Kombi, klima, kalorifer, ısı merkezlerinin yıllık bakımları yaptırılmalıdır. Doğal gaz cihazlarını tercih ederken tüketimleri düşük, verimliliği yüksek ve düşük emisyona sahip çevreci cihazlar tercih edilmelidir" şeklinde konuştu.

#

18 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.