Diziler satışları arttırdı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Haşimiye meydanında yer alan tarihi çarşılarda reng geng şallar gelen turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Gūneş
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’ya gelen turistler yerel halkın kullandığı şalları kendilerine yakışacak şekilde alıyor. Dizilerde yer alan yöresel kıyafet, şal, eşarp ve puşi görüntülerinden sonra sektörün iyice canlandığı belirten esnaflar yerli ve yabancı turistlerin puşi, şal ve eşarp alarak sevdiklerine hediye ettiğini belirtti.
Özellikle son dönemlerde Şanlıurfa'da çekilen Karagül dizisi sonrası satışlarda patlama yaşandığını belirten bir esnaf, “ Buraya gelen turistler eşarp veya puşi almadan Şanlıurfa’dan ayrılmıyor. Genellikle şal iyi gidiyor. Şu an çok satılıyor, 20 yıldır eşarp baş örtüsü ve şal satıyorum. Baş örtüsü ve eşarp genellikle yerli vatandaşlar tercih ediyor. Bunun yanında turistler de bizlerden alışveriş yapıyor. Turistler genelde şallara yöneliyor, el işi süslemeli şallar turistleri cezp ediyor. Genellikle aksesuar olarak kullanıyorlar. Özellikle yerli turistler Şanlıurfa'da çekilen dizilerden çok etkileniyor, Karagül dizisinde kullanılan şallar büyük beğeni alıyor. Şalların fiyatı 5 liradan başlıyor 50 liraya kadar yükseliyor. Aralarında ki farkın sebebi kullanılan malzemenin kalitesinden kaynaklanıyor. İpek şallar 50 liraya kadar alıcı buluyor. Eşarp fiyatları ise 10 Liradan başlıyor 25 liraya kadar yükseliyor. Eşarplarda kalitesine göre fiyat farkı bulunuyor"dediler

11 Şub 2017 - 10:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.