Dicle Elektrik kışa hazır !

Diyarbakır Şanlıurfa Mardin Batman Siirt ve Şırnak'ta 1.6 milyonun üzerindeki müşterisine elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım

Teknolojinin yarattığı imkanlardan azami düzeyde yararlanan, bunun için yeni projeler geliştiren Dicle Elektrik, arıza tespitinde termal kamera kullanımını yaygınlaştırdı.

KIŞA HAZIRLIK SÜRÜYOR

Yaz aylarında tarımsal sulamada, kışın ise ısınmada yoğun biçimde kayıt dışı elektrik kullanılması ve bunun gerek trafolar, gerekse iletkenler üzerinde yarattığı aşırı yük, özellikle bu mevsimlerde sık sık arızaların yaşanmasına, dolayısıyla da elektrik kesintilerine yol açıyor. Kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde Dicle Elektrik Dağıtım da sorumluluğundaki 6 il ve bağlı 59 ilçede ciddi bir kışa hazırlık çalışması başlattı.
Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek adına ‘teknoloji şirketi’ olma yönünde yeni adımlar atıyor. Kayıp kaçak ile mücadelede teknolojinin daha yoğun biçimde kullanılmasına büyük önem veren enerji şirketi, arıza ve bakım onarım için de teknolojiyi üst düzeyde kullanmaya başladı.

TERMAL KULLANILIYOR

Dicle Elektrik Dağıtım, olası arızaları önceden belirleyerek, gerçekleşmeden önlemek için çıplak gözle yapılan kontrollerin yanında termal kameralardan da yararlanmayı yaygınlaştırdı. Daha önce kısıtlı biçimde pilot uygulamalar için kullanılan termal kameraların sayısı artırıldı. Her biri yaklaşık 30 bin lira olan kameralardan temin ederek tüm illere gönderen enerji şirketi, bunun için personel eğitimlerini de tamamladı.
Termal kameralı ekipler, şehir merkezlerinin yanı sıra kırsalda bulunan toplam 64 bin kilometre uzunluğundaki enerji hatlarının yanı sıra 15 bin 450 trafoyu tek tek dolaşarak olası arızaları belirliyor ve gerekli onarımları yapıyor.

ÖNLEYİCİ BAKIM İÇİN

Kış mevsiminde arızaları, dolayısıyla da elektrik kesintilerini en aza indirmek için çalışmalarının sürdüğünü belirten Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, bunun için teknolojik imkanlardan azami düzeyde istifade etmeye devam edeceklerini söyledi.
Tüzün, ‘’Dünyada önleyici bakımın en önemli kalemlerinden biri termal kamera kullanımıdır. Şirket olarak daha önce pilot bölgelerde kullandığımız termal kameraların sayısını artırarak tüm illerimizde kullanmaya başladık. Termalin yanında TTR, Meger gibi teknolojik cihazlardan da yararlanıyoruz. Teknolojik imkanlar sayesinde arıza tespitlerinde çıplak gözle yapılandan çok daha olumlu sonuçlar almaya da başladık. Eylül ayı itibariyle 4.864 km AG ve OG hattı ile 2.989 adet trafo postasının bakımı yapıldı. Bu teknolojik cihazlar sayesinde kayıt dışı kullanımın da etkisi ile aşırı ısınan ve arıza yapması muhtemel bağlantı noktaları ve tesisatlar termal kameralar ile belirleniyor, ekiplerimiz buralara anında müdahale ediyor. Böylece iletken veya trafolardaki arızaları gerçekleşmeden önlüyoruz. Bu sayede müşterilerimize önümüzdeki kış daha kaliteli ve kesintisiz elektrik sunmayı hedefliyoruz.’’ dedi.

#

21 Eki 2016 - 08:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.