Devletin Unuttuğu Köy 65 Yıldır Eşek Sırtında Su Taşıyor

Devletin su götüremediği Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Gürbüzler köyü bir türlü temiz suya kavuşamadı ve su ihtiyacını her gün

Devletin su götüremediğiŞanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Gürbüzler köyü bir türlü temiz suya kavuşamadı ve su ihtiyacını her gün 2 kilometre uzaktaki bir kuyudan eşek sırtında su getirerek karşılıyor.

DENEME OLDU AMA...

Yeraltı suyunun yetersiz olduğu köyde daha önce birkaç defa sondaj denemesi yapıldığı ancak suyun yetersiz çıktığı belirtiliyor. İlçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunan 25 haneli 180 nüfuslu Gürbüzler köyüne Şanlıurfaİl Özel İdaresi tarafından 2 yıl önce vurulan sondajın sadece 20 gün çalıştığı belirtiliyor.

"BİR DAHA KÖYE UĞRAMADILAR"

20 gün sonra yanan dinamonun bir daha değiştirilmediğini ileri süren köylüler başvurdukları hiçbir makamdan olumlu sonuç alamadıklarını dile getiriyor. Yetkililerin daha sonra yaptıkları incelemede dalgıcın yandığını söyleyerek bazı malzemeleri götürdüklerini ve bir daha köye uğramadıklarını iddia etti.

EŞEKLERLE TAŞIYORLAR

Eşeklerle kuyuya giden kadın ve çocuklar, suları yanlarındaki bidonlarına doldurarak evlerine taşıyor. Eşek sırtında su taşımanın kendilerini zorladığını anlatan köy sakinleri, yıllardır çektikleri çilenin sona ermesini istiyor. Her gün su ihtiyaçlarını karşılamak için eşek sırtında iki kilometre yol gittiğini anlatan köylüler, yaz aylarında ise kuyuların kuruduğunu, su ihtiyaçlarını ise çevre köylerden veya ilçe merkezinden getirdikleri tankerlerle karşıladıklarını söyledi.

"YAŞ 65 AMA TEMİZ SU YOK"

Köylü, eşeklerle iki kilometre uzaktan getirdiği suyun içme, yemek, banyo ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını ifade ediyor.

Köy sakinlerinden Kadri Yüksekkaya, "65 yaşımıza geldik. Hala temiz suya kavuşmadık. Yağmur suyunun etraftan kuyuya topladığı pis sulardan içiyoruz. Zaten yağmur yağmasa daha kötüsü oluyor. Suyu başka köylerden getirmek zorunda kalıyoruz. 2 yıl önce sondaj suyu çıktı. 20 gün geldi, kesildi. Müracaat ettik. Dinamonun yandığını belirttiler. Dinamoyu alıp götürdüler bir daha da gelmediler. Çalmadığımız kapı kalmadı." dedi.

"DİNAMOYU DEĞİŞTİRMEDİLER"

Yetkililerden sorunun çözülmesini isteyen Yüksekkaya, son olarak başbakanlık iletişim merkezinden istediği destek sonucu dinamonun 2014'te değiştirileceğinin belirtildiğini, ancak değişmediğini dile getirdi.

#

08 Şub 2015 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.