Deniz Feneri’nden 3000 Aileye Gıda ve Temizlik Yardımı

Deniz Fener Deneği Ramazan dolaysıyla Şanlıurfa'da kalan  3000 Suriyeli ve Şanlıurfalı  Ailelere  Gıda ve  temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

Video için play'e tıklayın

Deniz Fener Deneği Ramazan dolaysıyla Şanlıurfa’da kalan 3000 Suriyeli ve Şanlıurfalı Ailelere Gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

Deniz Feneri Evren sanayi sitesindeki depolardan gıda ve temizlik malzemesi kolileri araçlarca yüklenerek Şanlıurfa’da yardıma muhtaç 3000 aileye dağıtıldı. Yardım dağıtımında Deniz feneri dernek sorumlusu Osman Gerem, Yusuf Mert, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Belediye Başkan yardımcısı Mahmut Kırıkçı katıldı.

Dernek sorumlusu Osman Gerem, yaptığı açıklamada, "Ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardım kampanyası başlattık. Bu kapsamda 10 bin aileye 30 bin yardım paketi hazırlandı. Bu kampanyanın startını da Şanlıurfa'da verdik. Bugün 3 bin aileye bu yardım paketlerini dağıtıyoruz. Derneğimiz ayrıca Gaziantep, Hatay ve Kilis'te yaşayan Suriyeli ailelere aynı şekilde yardımda bulunacak. Emeği geçenlere teşekkür ederiz."

Yardımların dağıtılmasına yardımcı olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ise Deniz Feneri'nin sadece iyilik yapmak için bu yola girdiğini ve yıllardır tüm dünyada ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmaya çalıştığını söyledi. Derneğin yardımseverlerle muhtaç durumdaki insanlar arasında bir köprü görevi gördüğünü anlatan Akman, şunları kaydetti:

"Bizim sosyal dokumuzun temelini yardımlaşma, zekat ve sadaka oluşturmaktadır. Ülkemizde de yoksul insanlar var ama yıllardır fakir insanlarımıza ulaşan, bütün toplum adına iş yapan kuruluşlarımız da var. Urfa'nın son 3 yıldır yükü ağır, sadece kendi fakirlerimize yardım etmenin dışında aynı zamanda Suriye'den hicret etmek zorunda kalan insanları da kucaklamak zorundayız. Deniz Feneri gibi yardım kuruluşlarımız da bu insanların sıkıntılarını gidermek için çabalıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Araçlara yüklenen yardım kolileri Şanlıurfa’da kalan Suriyeli ve Şanlıurfalı yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.

#

18 Tem 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.