DEDAŞ Yine Urfalıları İsyan Ettirdi

Yüksek sıcaklığın yaşandığı Şanlıurfa'da 48 saat boyunca elektriklerinin kesik olduğunu belirten mahalleli sokağa çıkarak tepki gösterdi.

Urfali Vatandaş
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bağlı Selçuklu Mahallesinde yer altı enerji kablosunun patlaması sonucu oluşan arızanın giderilmemesi mahalleliyi sokağa döktü.
Yaklaşık 48 saat boyunca arızanın giderilmediğini söyleyen mahalleli, iki gündür karanlıkta kaldıklarını bu da yetmiyormuş gibi içmek için su soğuk bile bulmadıklarını, sıcak su içmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Enerji kablosunda yaşanan patlama yüzünden birçok elektronik eşyanın zarar gördüğünü ifade eden mahalleli, ev ve işyerlerindeki dolaplarda bulunan tüm eşyaların bozulduğunu bunun da kendilerini mağdur ettiğini ifade etti.
Şanlıurfa gibi nüfusu 2 milyona olan büyük bir şehirde sürekli yaşanan elektrik kesintilerinden bıktıklarını söyleyen Bilal Eriş,

DEDAŞ

ekiplerinin 5 dakikalık arıza dediği arızanın 48 saattir hala giderilmediğini bunun da tüm mahalleliyi mağdur ettiğini belirtti.

Elektrik faturaları ödenmediği zaman halkı mahkemeye veren DEDAŞ’ın aynı hassasiyeti arızalar için göstermediğini belirten Eriş, faturalarının zaten yüksek olduğunu halkın bir de yaşanan elektrik kesintileriyle iyice bunaldığını belirterek 2019 seçimlerinde halkın son sözü söyleyeceğini ifade etti.
Yaklaşık 50 derece sıcaklıkta iki gündür sıcak su içmek zorunda kaldıklarını söyleyen Eriş, halkın artık sabrının kalmadığını hükümetin bu konuda adım atması gerektiğini belirtti.
DEDAŞ’ın kendilerine üçüncü sınıf insan muamelesi yaptığını dile getiren Mehmet Demir, “Dünden beridir elektriklerimiz yok. 7 defa ben DEDAŞ’ı aradım. Yetkili arkadaşlar dedi ki: ‘Gereken arızaları gideriyoruz.’ ama gereken arızaları gidermediler. Şu an yeni DEDAŞ ekipleri gelip arızaları gidermeye çalışıyor. 1,5 metrelik kabloya 4-5 yerden ekleme yapmışlar. Biz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Biz üçüncü sınıf insanlar mıyız? Şu an da bu Karaköprü’de olmuş olsaydı, Bağlarbaşı’nda olmuş olsaydı, Sırrın’da olmuş olsaydı, Ankara'da olmuş olsaydı, İstanbul'da olmuş olsaydı DEDAŞ bunu yapabilir miydi? Gücü yeter miydi bunlara? Maalesef biz üçüncü sınıf insanlar olduğumuz için biz bunları hep yaşıyoruz. Yani bu şekilde yetkililere sesleniyorum. Gereken arızalarımız bir an önce giderilsin.”

“Elektrik ödeme zamanı geldiğinde gözümüzü çıkarıyorlar”
Oy zamanında kapılarına gelip oy isteyen yetkililerin aynı hassasiyeti mağduriyetleri için göstermediğini ifade eden Naile Doğan da şunları söyledi:
“Biz reziliz, elektriğimiz iki gündür gitmiş. Zaten, sürekli gidiyor ama bu sefer iki gündür üzerimize kesmişler. Bu sefer tüm eşyalarımız bozuldu. Annem ihtiyardır tansiyonu var. Biz bu gece hiç yatamadık. Sürekli damda ve parklarda dolaşıyorduk. Valla biz tam rezil olmuşuz. Belediye Başkanı gelip oy için muhtarla geziyor, biz veriyoruz. Bilmem kim dolaşıyor. Oy için gözümüzü çıkarıyorlar. Neden bu elektriği kapatıyorlar? Ama biz Ankara’da olmuş olsaydık telefonla arasaydık anında gelip yaparlardı. Allah’tan hiç mi korkmuyorlar? Sürekli bize böyle yapıyorlar. Neden bu elektriğimizi böyle yapıyorlar. İki gündür rezil perişan olmuşuz. Annem karşıdadır, ölüyor, hali yok. Ne yapıyorlarsa yapsınlar, elektriğimizi bıraksınlar.”
Elektrik kesintilerinden dolayı işlettiği işyerinde 2 bin TL zarar oluştuğunu söyleyen Nusret Aluş, hem devletten hem de DEDAŞ'tan şikâyetçi olduklarını ifade etti.

“Sabahtan beridir çocuklar sıcaktan kırıldı ne klima açabiliyoruz ne soğuk su bulabiliyoruz”
DEDAŞ’ı defalarca aradıkları halde her seferinde DEDAŞ’ın kendilerini oyaladığını ileri süren Yasin Demir, soğuk su bulmak için başka mahallelerden buz toplamaya çalıştıklarını söyledi.
Demir, “İki gündür elektriğimiz kesik, bu yaz gününde rezil olmuşuz. Bu mahalle gördüğünüz gibi perişan. Yani burası köy değil, dağlık bir alan değil tam şehrin göbeğinde bir yer. 186’yı 4-5 defa aramamıza rağmen böyle bir arıza bize bildirilmedi, kaydınızı oluşturup size bildireceğiz deyip geçiştiriyorlar. Bu konuda biz mağdur olmuşuz. Sabahtan beridir çocukları başka mahallelere gönderiyoruz. Bize oradan buz getiriyorlar. Sabahtan beridir çocuklar sıcaktan kırıldı ne klima açabiliyoruz, ne soğuk su bulabiliyoruz. Yani bu 45-50 derecelik bir sıcakta yaşadığımız mağduriyeti görüyorsunuz. Yani 35-40 saattir kesilmiş durumda. Onun ötesinde de elektrik kesintileri her gün devam ediyor yani. Bu sebepten dolayı biz mağduruz.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın çoğunun çamaşır makinesi, kliması, buzdolabı hepsi yandı”
Patlayan elektrik kablosu yüzünden mahalledeki birçok elektronik eşyanın arızalandığını belirten Semih Yoldaş ise mağduriyetini şöyle anlattı:
“Dünden beridir bizim elektriğimiz yok. DEDAŞ'ı arıyoruz, ilgilenen kimse yok. Zaten elektriğin patladığı yeri gördünüz. Yılda bir sefer patlıyor yani. Patladıktan dolayı bizim çamaşır makinemiz yandı. Vatandaşın çoğunun çamaşır makinesi, kliması, buzdolabı hepsi yandı. Benimki gözle görünen bir şeydir. Zorla fişleri çektik. Yoksa yetişmeseydik ev yanardı. Yani iyi ki evdeydik o anda. DEDAŞ ilgilenmiyor zaten. Ama fatura bir geciktiğinde hemen elektriğimiz kesiliyor. Sonra ek ücret alınıyor. Hükümetimiz bizimle ilgilensin, bize bir çare bulsun. Nereyi arıyorsak kapılar yüzümüze kapanıyor. Benim çamaşır makinem yandı. Bunu DEDAŞ yetkililerine söyledim. Bana diyorlar ki 'Makineni yaptır. Masrafı ne ise mahkeme kararı sonunda sana ödenir.' Şimdi işim gücüm yok bir de mahkeme ile mi uğraşacağım." şeklinde konuştu.

07 Tem 2017 - 10:58 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.