Dar Gelirli Aileler Kışlık İhtiyacını Karşılıyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kurulan ikinci el pazarı her hafta Cumartesi ve Pazar günleri vatandaşlara hitap ediyor. Vatandaşların yoğun ilgisi

Malatya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerden Eyyübiye ilçesine getirilen ikinci el elbise, ayakkabı, ev eşyalar Eyyübiye’de ikinci el olarak satılıyor.

Özellikle Suriyeli göçmenlerin daha sık uğradığı ikinci el satan giyimciler kış ayların yaklaşmasıyla elbise gücü olamayan kişiler rağbet görüyor. Naylon sele ve sepet karşılığında mahalle aralarında takas edilerek bit pazarı esnafına çok düşük fiyatla satılan giyim eşyaları, tamirat, yıkama ve ütü işleminden sonra ihtiyaç sahiplerine satılmak üzere askılara yerleştiriliyor.

Piyasada sıcak para olmadığını insanların alım gücünün zayıfladığını ifade eden ikinci elbise satan esnaf, “Artık kimse eskisini atmıyor getirip 1 liraya da olsa satıyor. Bizde küçük tamirlerin ardından yeniden satışa çıkarıyoruz. Ayakkabılar piyasada 35-40 liradan aşağı olmazken, biz 3-5 veya en fazla 10 liraya ayakkabı satıyoruz. Bazen biz maddi durumu iyi olan ailelerden aldığımız piyasada bayağı pahalı olan ayakkabıları da onarımını yapıp, boyadıktan sonra yeniden satışa çıkarıyoruz"dediler

# urfa

18 Kas 2017 - 09:19 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.