Dampalas sezonu devam ediyor

Murat ÇİFTÇİ Türkiye'nin en fazla sıcak olan ili Şanlıurfa'da vatandaşlar evlerinin damlarına kurdukları demir tahtlara uzanarak vakitlerini

Murat ÇİFTÇİ

Türkiye’nin en fazla sıcak olan ili Şanlıurfa’da vatandaşlar evlerinin damlarına kurdukları demir tahtlara uzanarak vakitlerini geçiriyorlar.

Çöl sıcaklıklarının yaşandığı Şanlıurfa’da Ramazan ayı olması nedeniyle vatandaşlar serin yerlerde vakitlerini geçirmenin arayışlarına giriyorlar.

Şanlıurfa’da vatandaşlar evlerinin damlarına kurdukları tahtların üzerinde akşam saatlerinde uzanarak iftarı beklediklerini dile getirdiler.

Ramazan aylarında olmamız nedeniyle havaların çok sıcak olduğunu belirten Mehmet Kahraman isimli vatandaş, “Şanlıurfa Türkiye ortalamasında sıcaklık anlamında çok yüksek, çöl sıcaklıkları yaşanıyor ilimizde, Ramazan ayında olmamız nedeniyle de sıcaklıklarında da çok fazla etkileniyoruz.İkindi vaktinden sonra tahtların üzerinde uzanarak zamanın geçmesini bekliyoruz.İftardan sonrada tahtlarda uzanarak çayımızı muhabbetimiz yapıyoruz dostlarla, tahtlar Şanlıurfa’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor” dedi.

#

14 Tem 2015 - 08:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.