Çukobirlik Pamuk Fiyatlarını Açıkladı

Kısa adı Çukobirlik olan Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği 2017 pamuk alım fiyatlarını belirledi.

imam bakir aslantay
Haber albümü için resme tıklayın

2017 pamuk alım fiyatlarını belirledi. Çukobirlik cinsine göre fiyatları belirledi. Gandia 2,85 TL diğerleri 2,75 TL olarak belirlendi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında sulu tarımın yaygınlaşmasıyla Harran Ovası’nda çiftçinin gözdesi haline gelen pamukta üretim her geçen yıl artıyor. “Beyaz altın” olarak nitelendirilen pamuktaki üretim artışında, destekleme ödemeleri ve makineli hasada geçilmesinin de önemli rolü bulunuyor. Türkiye’nin toplam pamuk üretiminin yüzde 40’ını Şanlıurfa, yüzde 14’ünü Harran karşılıyor. Çukobirlik cinsine göre fiyatları belirledi. Gandia 2,85 TL diğerleri 2,75 TL olarak belirlendi.

# urfa, Pamuk

08 Eyl 2017 - 19:41 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.