Cübbe giyme hayali 16 yıl sonra gerçekleşti

Şanlıurfa Barosu avukatlarından Fadime Atalar 28 Şubat süreci sonrası başörtülü olduğu için cübbe giyme hayalini 16 yıl ertelemek zorunda kaldı.

Eşi de kendisi gibi avukat olan 46 yaşındaki Atalar,

AA

muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat öncesi Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu ancak ardından devam eden süreç nedeniyle başörtülü olduğu için çok sıkıntılar yaşadığını anlattı.

O dönem hukuk mezunlarından öğretmen alımı yapıldığını belirten Atalar, evli ve 2 çocuğu bulunduğu, öğretmenlik mesleğinin avukatlığa göre daha kolay olduğu düşüncesiyle milli eğitim müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.

Başvurusunun kabul edilerek Gaziantep'e ilkokul öğretmeni olarak atamasının yapıldığını aktaran Atalar, ''Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğüne evraklarımı verdiğimde diplomamdaki fotoğrafım başörtülü olduğu için kabul edilmedi. Öğretmenlik yaparsam başımı açmam gerektiği aksi halde görev yapamayacağım söylendi. Ben de başımı açmamak için öğretmen olmaktan vazgeçtim.'' dedi.

- Avukatlık yapmaya karar verdim

Öğretmen olamayınca mesleğini yapmaya karar verdiğini dile getiren Atalar, avukatlığa başlayabilmek için staj yapması gerektiğini ancak başörtülü olması nedeniyle buna izin verilmediğini ifade etti.

Araştırmaları sonucu Kahramanmaraş Adliyesi'nde baş örtülü olarak kendisini idare edebileceklerini öğrendikten sonra her gün Gaziantep'ten bu kente gitmeye başladığını belirten Atalar, yaklaşık bir yıl sonunda stajını tamamlayabildiğini aktardı.

Eşi ile Şanlıurfa'ya geldiklerini ve avukatlık bürosu açtıklarını ifade eden Atalar, şöyle konuştu:

''Sürecin getirdiği sıkıntılar nedeniyle hakimler adliye içinde başörtülü çalışamayacağımı söyledi. Hakim bana duruşmaya girersem hakkımda tutanak tutulacağını, tutulmaması halinde de kendi mesleğinin riske gireceğini belirtti. Ben de yaklaşık 15 yıl adliyelerde başörtü yasağı kalkana kadar sadece icra alanında ve danışman olarak büromda çalıştım. Bu dönemde duruşmaya giremiyordum sadeceadliye içinde bazı resmi işlerimi yapabiliyordumama cübbe giyemediğim için çok üzgündüm. Cübbe avukatın bir şiarıdır, her şeyidir. Cübbe giymediğinizde sizi diğer vatandaşlardan ayırt edemezler.''

- Başörtülerini açanlar oldu

Bu dönemde 2 kadın avukatın başını açarak duruşmalara girdiğini, çevresindekilerinbu nedenle kendisine de aynı şeyi yapması için tepki gösterdiğini anlatan Atalar, "Böyle olunca daha önce bana tepki göstermeyen arkadaşlarım bile 'bak onlar da Müslüman neden sen de onlar gibi yapmıyorsun?' dediler ve ben bu duruma çok üzülmüştüm. Başını açan avukatlar ise Fetullah Gülen'in kendilerine izin verdiğini ve İslam'ı tebliğ etmek için buna müsaade edildiğini anlattılar.' ifadelerini kullandı.

- Yaklaşık 16 yıl sonra cübbe hayalim gerçek oldu

Cübbe giymeyi uzun yıllar hayal ettiğini ancak bunun gerçekleşmesinin zor olacağına inandığını belirten Atalar, yaklaşık 16 yıl sonra bu hayaline kavuştuğunu söyledi.

Eşinin içinde isminin yazılı olduğu cübbeyi vererek sürpriz yaptığını anlatan Atalar, duygularını şu sözlerle aktardı:

''Eşimadımın yazılı olduğu bir cübbe getirerek artık duruşmalara başörtülü girebileceğimi söyleyince o anı, o sevincimi anlatamam. 16 yıl pes etmeden, inancım gereği mücadele ettim ve sonunda diğer benim gibi mağdur arkadaşlarla mücadeleyi kazandım. 28 Şubat döneminde toplum da yönlendirilince arkamızda duramadılar. Ailem ve çevremin arkamda durmaması bundandır diye düşünüyorum.''

28 Şub 2017 - 17:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.