Çoraklaşmaya Karşı Yağmurlama‏ Sulama

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde çiftçiler çoraklaşmaya karşı ve daha iyi bir ürün elde etmek amacıyla damlama sulamaya geçişler başladı.

Harran Ovası, yanlış sulama nedeniyle yavaş yavaş çoraklığa teslim olduğu dikkatlerden kaçmazken çiftçilerin ise daha iyi ürün elde etmek için yaptıkları bilinçsiz sulama çoraklığa davetiye çıkarıyor.. Bilinçsiz sulamanın toprakta çoraklaşmaya ve taban suyunun yükselmesine neden olduğunu tarım yetkililerine bildirilmesine rağmen, vahşi ve bilinçsiz sulamadan dolayı araziler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.Çoraklaşmaya karşı yağmurlama damlama dönemi geçişler başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eyyübiye ilçesi Sağlık köyü çiftçilerinden Mehmet Demir, Yağmurlama damlama geçiş yapmamın nedeni yüksek verim almak ve çoraklaşmayı önlemek tüm bölge böyle bir yönteme geçmeli aksi takdirde bu topraklar çoraklaşır çoraklaşan bir arazi ölmüş bir insana benzer takibi benim için çok masraflı traktörün kasnağına santirafif bağlamışım pahalı mazot tüketiyorum artı sulama birliğine sulama parasında veriyorum bir masraf yerine iki masraf devlet bu yöntemi teşvik etmeli"diye konuştu.

18 May 2018 - 11:16 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.