ÇÖP DAĞLARI OLUŞTU

Vatandaşlar çöp dağları oluştuğunu söyledi. Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde hizmet eksikliğinin çok olduğunu dile getiren vatandaşlar

Vatandaşlar, çöp dağları oluştuğunu söyledi. Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde hizmet eksikliğinin çok olduğunu dile getiren vatandaşlar, her günlerinin ayrı bir azap olduğunu söyleyerek, artık insan muamelesi görmek istediklerini belirtti. Yenice mahallesinde hiçbir şekilde alt ve üstyapı çalışmaları olmazken, temizlik çalışmalarının da olmaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Çöplerin birikmesi sonucu pis kokulardan dolayı evlerinde rahat oturamadıklarını söyleyen vatandaşlar, belediyenin artık temizlik çalışmalarını başlatmasını istedi.

“İNSAN YERİNE KONULMAK İSTİYORUZ”

Belediyenin hiçbir şekilde hizmet getirmediğini söyleyen mahalle sakinleri, hizmet getirilmeyerek, kendilerine insan dışı muamele edildiğini söyledi. Bu zamana kadar hizmet görmediklerini dile getiren mahalle sakinleri, Büyükşehir yasasıyla birlikte hizmet görmenin umudu içerisine girdiklerini söyledi. Yıllarca hizmet yolu gözlediklerini söyleyen 70 yaşındaki Şehmus Şiha, “yıllardan beri mahallemiz bu şekilde, hiçbir şekilde hizmet yok, çalışma yok. Resmen çöp dağları içinde yaşıyoruz, artık bize de insan muamelesi yapılsın. Burada yaşayanlar da insan, buradakiler de hizmet almayı hak ediyor, artık ayrımcılığın ortadan kalkmasını istiyoruz. Yenice Mahallesi denilince sanki başka bir ile bağlı bir yermiş gibi gösteriliyor, köyler bile buradan daha temiz. Yollarımız hep bozuk, temizlik çalışmaları yok, çöplüklerle boğuşuyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOCUK HASTALIKLARI EN ÜST SEVİYEDE

Mahallede hijyen sorununa bağlı olarak, çocuk hastalıkları da en üst seviyelere çıkmış durumda. Mahallede alt ve üstyapı başta olmak üzere hiçbir şekilde çöplerin temizlenmemesi sonucu, türeyen sivri sinek ve çeşitli hastalık bulaşıcı böcekler, mahallede hastalıkları en üst seviyeye çıkarıyor. Çalışmaların yapılması için defalarca belediye ve valiliğe dilekçe verdiklerini söyleyen İbrahim Güneş, “mahallemizin bu durumda olduğunu bütün yetkililer biliyor çünkü defalarca dilekçe verdik. Gelip temizlik çalışmalarının yapılmasını istedik, yollarımızın stabilize edilmesini istedik ama ilgilenen olmadı. Şimdi Büyükşehir statüsü de kazandık, bakalım bundan sonra hizmet gelecek mi? Yenice mahallesinde hasta çocuğu olmayan aile yok, herkesin en az bir çocuğu hastadır ve temel sebebi de bu durumdur. Bu çilemiz daha ne kadar sürecek, neden bir yetkili gelip de buralara hizmet getirmiyor. Burada yaşayanlar insan değil mi, bu hastalanan çocuklara kim sahip çıkacak, ailelerine kim yardım edecek” ifadelerini kullandı.

“PİS KOKULARDAN EVDE DURAMIYORUZ”

Yenice Mahallesindeki bütün sokak aralarında çöplerin birikmesi dikkatlerden kaçmazken, buna bağlı olarak yayılan pis kokular mahalle sakinlerini ciddi anlamda rahatsız ediyor. Mahallede birken çöplerin kaldırılmasını ve temizlik çalışmaları başta olmak üzere tüm alt ve üstyapı çalışmaların yapılmasını isteyen Behcet Alfidan, “sokak aralarındaki bu çöplerin yaydığı kokulardan evde oturamıyoruz. Sürekli pis kokular yayılıyor, çocuklarımız hastalandığı gibi, evlerimizde oturamıyoruz. Kış aylarında çamur ve çöplüğe batıyoruz, yaz ayların da ise toz duman altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Özellikle rüzgarlı havalarda bu çöpler savrulup, evlerimizin içine kadar giriyor. Yenice Mahallesinde artık sahip çıkılsın, bu zamana kadar vatandaşın çektiği mağduriyet yeter. Yeni belediye başkanının gelip buraları incelemesini istiyoruz, burada yaşayan insanların neler çektiğini kendi gözleriyle görmesini istiyoruz. Gerçekten yıllardır bu şekilde yaşıyoruz, fazla bir maddi imkanımız da yok, olsa buradan taşınırdık ama onu da yapamıyoruz” dedi.

“TARIM GÖÇÜNÜ İMKAN OLARAK GÖRÜYORLAR”

Mahallede ekonomik seviyesi de düşük olurken, bahar aylarının gelmesiyle birlikte, mahallenin yarısından fazlası il dışına tarım işinde çalışmaya gidiyor. İl dışına çalışmaya gittiklerinde daha çok huzur bulduklarını söyleyen Alfidan, “mahallede nüfusun büyük kısmı il dışına çalışmaya gidiyor, buradan çıkanlar her türlü zorluğa rağmen, buradakinden daha iyi bir hayat yaşıyorlar. Burada insan yaşamına dair hiçbir şey yok, insanlar hep mağdur bırakılıyor, sürekli perişan oluyor” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri, mahallede mevcut çöplüklerin temizlenmesini ve hizmetlerin getirilmesini istedi. Ali ÇETİNKAYA

#

02 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.