''Çirkin Kral'' anavatanında bekleniyor

-AA- Türk sinema tarihinin efsane isimlerinden ''Çirkin Kral'' lakabıyla bilinen ve 1984 yılında Fransa'da hayatını kaybeden Güney'in

-AA-

Türk sinema tarihinin efsane isimlerinden ''Çirkin Kral'' lakabıyla bilinen ve 1984 yılında Fransa'da hayatını kaybeden Güney'in mezarının memleketi olan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine getirilmesi için çeşitli sivil toplum kuruluşları girişim başlattı.

Nakil işleminin gerçekleştirilebilmesi için Güney'in heykelinin de bulunduğu ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bu yönde yetkililerle fikir alışverişinde bulunuyor.

Sanatçı Güney'in kız kardeşi Güzide Sayılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin mezarının Türkiye'ye getirilmesi için sivil toplum kuruluşlarının başlattığı çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güney'in Türkiye'de kültür ve sanatının gelişmesine ciddi anlamda katkı sunduğunu belirten Sayılı, ağabeyinin mezarının getirilmesine aile olarak destek verdiklerini ifade etti.

Sivereklilerin hemşehrisine sahip çıkma taleplerinin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Sayılı, şöyle devam etti:

''Siverek halkının güzel talepleri var. Bu talepler insani ve hemşehrilerine sahip çıkmaya yönelik. Yılmaz Güney'in mezarının Siverek'e getirilmesi talep ediliyor. Yılmaz Güney'in kız kardeşi olarak bu talepleri olumlu karşılıyor ve aile ferdi olarak destekliyorum. Böyle değerlerimizin mezarlarının yurt dışından getirilmesini istiyorum.''

Siverek Platformu Başkanı Vahap Bayram da sanatçı Güney'e bir vefa borcu olarak mezarının Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Mezarının ilçeye getirilmesi için ilgililerden destek beklediklerini vurgulayan Bayram, ''Platformumuza destek veren 40 sivil toplum kuruluşunun tek ricası sanatçımızın mezarının Siverek'e getirilmesidir'' dedi.

Bayram, ilçeye yapılacak bir kültür merkezine de Yılmaz Güney isminin verilmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Mide kanseri nedeniyle 1984'te hayatını kaybeden Güney'in mezarı, Fransa'nın başkenti Paris'teki Pere Lachaise mezarlığında bulunuyor.

#

21 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.