“Cinsel istismara yeltenenlere dönük adli ve idari cezai yaptırımlar uygulandı mı?”

-Haber Merkezi-       HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a yönelttiği soru önergesi

-Haber Merkezi-

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a yönelttiği soru önergesi şöyle;

“Ülkemizde farklı yaşlarda birçok çocuk çeşitli nedenlerden dolayı devlet koruması altında hayata tutunmak zorunda kalmaktadır. Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak anne ve babasına en çok ihtiyaç duyulan dönemde ortada kalan horlanan, dışlanan kimi zaman da farklı bir göz ile bakılan bu çocuklarımıza devletin kol kanat germesi başta gelen görev olmalıdır. Bakıma muhtaç çocuklarımıza barınma, beslenme olanakları sağlamak dışında öz güven aşılamak, kötü alışkanlıklardan korumak, meslek sahibi yapmak, “sevgi, paylaşım başarı, güven vb.“ insani duygularıda aşılamak ilgili kurumların öncelikleri olmalıdır. Bu alanda bazı gelişmeler olmakla beraber Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında bu ülkelerinde oldukça gerisinde olduğumuz ve daha çok yol kat etmemiz gerektiği görülecektir.

Bu bağlamda;

1- Hangi durumda olan çocuklar “bakıma muhtaç çocuklar” kategorisine girmektedir?

2- Türkiye’de daha çok hangi faktörler “bakıma muhtaç çocuklar” oluşmasına sebebiyet vermektedir?

3- Türkiye’de bakıma muhtaç çocuk sayısı kaçtır? Bunların kaçı kayıt altına alına bilinmiştir? Kayıt altına alına bilinmiş bakıma muhtaç çocukların yaş gurupları oranı nasıldır?

4- Bakanlığınıza bağlı sevgi evleri, çocuk evleri sayısı kaçtır? Her ilde bu evler var mıdır? Kaç çocuk bu evlerde hayata tutunmaya çalışmaktadır? Çocuklara kaç yaşına kadar bu evlerde bakılmaktadır?

5- Çocuklara bakanlığınıza bağlı bu evlerde hangi sosyal aktiviteler yaptırılmaktadır?

6- “Sevgi evleri ve çocuk evleri” projeleri dışında başka hangi projeler yaşama geçirilerek çocukların bakımları sağlanmaktadır?

7- Bakanlığınıza bağlı evlerde çocuklara bakım hizmetinde yaş sınırlaması var mıdır? Kaç yaşına kadar devlet güvencesinde bakımları sağlanmaktadır?

8- Bu çocukların eğitimleri ne şekilde sağlanmaktadır?

9- Sokakta kalan çocuk sayısı kaçtır? Daha çok hangi illerde bu çocuklar bulunmaktadır? Bu çocukların hayata kazandırılmaları için bakanlık olarak ne gibi çalışmalar bulunmaktadır?

10- Bakanlık olarak bu çocuklarımıza başka ne gibi hizmetler sunmaktasınız?

11- Bakanlığınıza bağlı evlerde kalan çocukların bakımları uzman gözetiminde mi yapılmaktadır? Bu hizmeti sunmak için bakanlığınızın bünyesinde kaç uzman görevli bulunmaktadır?

12- 18 yaş altı bakıma muhtaç kız çocuklarının kaçı son beş yıl içerisinde cinsel istismara uğramıştır? Bu duruma ilişkin bakanlık olarak cinsel istismara yeltenenlere dönük adli ve idari olarak ne gibi cezai yaptırımlar uygulanmıştır?”

#

16 Şub 2015 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.