Çiğ Köfte tartışmasında Yeni Belge

Yıllardır Şanlıurfa ile Adıyaman arasında yaşanan 'çiğköfte bizim' tartışmalarına. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü geçtiğimiz

ahmet arslan
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa ile Adıyaman arasında ‘çiğköfte bizim’ tartışmaları devam ediyor. Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, çiğköftenin tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunduğunu ifade ederek başvurunun kabul edildiğini ileri sürdü. Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası 2006 yılında tescil başvurusu yaptığı 2008 yılında ise tescillendiği görüldü.

Coğrafi işaret ve marka tescili konusunda 2015 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusu sonuçlandı. Aralık ayı içerisinde çiğköftenin coğrafi işaret ve marka tescili belgesi teslim edileceği belirtildi.

Şanlıurfalılar ise Adıyaman çiğ köftesinin bazı baharat farklılıklardan dolayı farklı bir tescil aldıklarını, Şanlıurfa’ya özgü Çiğköftenin 2008 yılında tescillendiğini belirtiler.

14 Kas 2017 - 20:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.