CHP’li Demir: Yönetici güçler, barbarlıktan vazgeçmedi

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili Nurettin Demir Dünya Barış Günü nedeniyle masaj yayınlayarak Ortadoğu'da yaşanan katliamın

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili Nurettin Demir, Dünya Barış Günü nedeniyle masaj yayınlayarak, Ortadoğu’da yaşanan katliamın durması gerektiğini vurguladı.

CHP’li Demir, yaptığı açıklamada, “54 milyon insanın öldüğü II. Dünya Savaşı’nın ardından Hitler ordularının Polonya’yı işgal ederek savaşı başlattığı gün olan 1 Eylül, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Barış Günü” olarak ilan edilmiştir. Bu savaşın üzerinden tam 70 yıl geçmiş olmasına rağmen, bugün dünyada hala sıcak savaşlar ve katliamlar yaşanmaktadır. Dünyayı yöneten güçler savaştan, barbarlıktan vazgeçmemiştir.

Ortadoğu coğrafyasında bugün emperyalistler eliyle açıkça katliamlar yaşanmaktadır. İnsanlar yerinden yurdundan göçe zorlanarak adeta soykırımla yok edilmek isteniyor. İsrail’in Gazze’ye saldırıları, Irak ve Suriye’de yaşanan katliamlar ve en acısı savaş mağduru halkların yaşadığı eziyetler… Türkmenler, Ezidiler, Filistinliler, Araplar, Aleviler, Şiiler ve en çok kadınlar, çocuklar, yoksullar.

Etnik ve dini farklılıklar bir zenginlik değil, çatışma konusu haline getirilerek, halklar birbirine kırdırılıyor. Emperyalizmin hegemonya projesi, karabasan misali tüm halkların üstüne çöküyor.

Bölge ülkelerinde yaşanan bu trajedilerde açıkçası insanlık ölüyor.

AKP hükümeti ise savaştan yana bir politikadan vazgeçemiyor. Adil bir barış yerine, sürekli olarak ülke topraklarımıza ayrımcı bir dili yerleştiriyor. IŞİD adı verilen terörist örgütü “hoşnutsuzluktan kaynaklanan reaksiyon” olarak adlandıran, konsolosluk çalışanlarını rehin alan barbarlara gereken yanıtı veremeyen ve dış politikamızda başarısızlığı ortaya çıkmış Dışişleri Bakanı Başbakan oluyor. Açıkça ülkemizde AKP çatışmacı bir dil üzerinden varış karşıtı bir tutum sergiliyor.

Bu koşullar altında, tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayabileceği bir dünya özlemiyle, barış dilinin hâkim olmasını diliyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum” dedi. Haber Merkezi

#

31 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.