Ceylanpınar'da Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

Polis ekipleri etkinlik öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alırken ilçeye giden tüm araçlarda arama yapılıyor. DTK ve BDP öncülüğünde Rojava'da

Polis ekipleri etkinlik öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, ilçeye giden tüm araçlarda arama yapılıyor.

DTK ve BDP öncülüğünde Rojava'da yaşanan gelişmelere dikkat çekmek amacıyla Ceylanpınar'da belediye binası önünde yapılacak olan etkinliğe katılmak için bölge illerinden çok sayıda vatandaş, sabah saatlerinden itibaren Ceylanpınar'a doğru yola çıkarken, ilçe girişinde önlemler artırıldı.

Etkinlik için Viranşehir ilçe çıkışında bulunan Devlet Hastanesi Kavşağı'nda TOMA ve akrep tipi araçlar eşliğinde yüzlerce polis tarafından arama noktası oluşturuldu. Ceylanpınar'a doğru giden tüm sivil araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, yol uygulamasında durdurduğu araçları da didik didik arıyor. Ceylanpınar girişinde bulunan Kepez bölgesinde de ikinci bir arama noktası oluşturan polis ekipleri aynı uygulamayı burada da yapıyor. Arama noktaları, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu tarafından bizzat kontrol ediliyor.

Öte yandan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın içinde bulunduğu araç konvoyunun da kısa bir süre sonra arama noktasına ulaşması beklenirken, bu arada Diyarbakır'dan Viranşehir istikametine doğru gelen Abdulkadir D. isimli bir şahsın, hakkında ‘yol tutuklaması’ kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.(iha)

#

26 Eyl 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.