Camilerde Cuma Hutbesi Kudüs' e Ayrıldı

Türkiye genelindeki camilerde Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 'Dinmeyen Yaramız: Kudüs' konulu cuma hutbesi Şanlıurfa'da da okundu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması protesto edildi. İsrail güvenlik güçlerinin Gazze sınırındaki gösterilere müdahalesi katliama dönüştü. Gerçek mermi kullanılan müdahale sonucunda 61 Filistinli hayatını kaybetti, 2 bin 700'ü aşkın kişi de yaralandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kudüs'te katliamlara sessiz kalmayarak 'Dinmeyen Yaramız: Kudüs' konulu cumahutbesi Türkiye genelinde Camilerde olduğu gibi Şanlıurfa'da da okundu

"Dinmeyen Yaramız: Kudüs" konulu cuma hutbesi, Türkiye genelindeki camilerde okunduğu gibi Şanlıurfa camilerinde okundu.

Hutbede Hazreti Peygamber'in "Mazlumun bedduasından sakın. Çünkü onunla Allah arasında perde yoktur." hadisi şerifi hatırlatıldı.

Kudüs'ün insanlığın kadim şehri, mübarek, mukaddes ve harem bir belde olduğu belirtilen hutbede, "Dokunulmazdır, saygınlığını çiğnemek, güvenliğine el uzatmak haramdır. İslam'ın ilk kıblesi olan bu kutsal şehir, tarihte pek çok peygambere ev sahipliği yapmıştır. Kudüs'ün taşında, toprağında nice peygamberin aziz hatırası vardır." ifadeleri kullanıldı.

- "İnsanlığın önünde vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır"

Kudüs'ün İslam tarihi boyunca imanlı duruşun, kararlı yönelişin, muhabbetle mukaddese bağlanışın sembolü olduğu vurgulanan hutbede, şunlar kaydedildi:

"Mekke ve Medine nasıl ki Müslümanların ruhu ve sevdası ise Kudüs de öylece damarlarında dolaşan kandır. Kudüs, İslam ümmetinin vahdet binasında kilit taşıdır. Kudüs, sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, bize Peygamberimizin emanetidir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayanların değil tüm dünya Müslümanlarının gözbebeği ve insanlığın ortak değeridir. Bugün ise Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır."

- "Milletimiz bugün de mazlumun yanında yer alacak"

Hutbede, Kudüs'ün tarih boyunca barışın ve huzurun merkezi olduğu, bugün barbarca bir işgal ile karşı karşıya kaldığı, Kudüs ve çevresinde yaşayanların insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldığı belirtildi.

Peygamberler diyarında silahların susmadığına, kan, gözyaşı ve çile saçmaya devam edildiğine değinilen hutbede, şu ifadelere yer verildi:

18 May 2018 - 14:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.