Cadde Ve Sokaklar Boşaldı Camiler Doldu

Şanlıurfa'da oruç tutan birçok kişi bunaltıcı sıcaklar nedeniyle camilerde uyuyarak iftar saatini bekliyor. Kentte Cadde ve sokakların boş olduğu

Şanlıurfa'da Ramazanın ilk gününde vatandaşlar camilerde yatma sezonunu açtı. Her yıl olduğu gibi bu ramazanda da vatandaşlar, aşırı sıcaklardan dolayı tek uğrak yerleri camiler oldu.

Şanlıurfa'da güneş altında 36 dereceye varan hava sıcaklığı, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Ramazan'la birlikte sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyenler, ibadet için gittikleri Balıklıgöl platosundaki Dergah ve Hasan Paşa Camisi'nde namaz kıldıktan sonra zamanlarının büyük bölümünü Kur'an-ı Kerim okuyup ardından, seccadelerin üzerinde uyuyarak geçiriyor. Bazı vatandaşlar da parklardaki gölgeliklerde dinlenmeye çalıştı. Çocuklar ise yerleşkedeki Hasa Paşa Camisi'nin avlusundaki su kanalına ayaklarını sokarak hem serinledi hem de eğlendi. Merkezi soğutma sisteminin bulunduğu camilerdeki serin hava nedeniyle bir sonraki namaz vaktine kadar uyuyan oruçlu vatandaşlar, ilginç görüntüler oluşturuyor.

Kentte Cadde ve sokakların boş olduğu öğle namazı için Balıklıgöl Platosu içerisinde bulunan Dergah Camii’ne geldiklerinde namazlarını kıldıktan sonra camiden ayrılmazken, klimaların altında yatıyorlar. Ağrı'dan Şanlıurfa'ya bir haftalığına Ablasının tayine için gelen Bir vatanda ise “Şanlıurfa'da genellikle aşırı sıcak var. Ağrı'nın havasına alışık olduğum için ben bile alışamadım. Şu an kendimi bir fırına girmişim gibi hissediyorum. Alışık olmadığım için dayanamıyorum. Oruçlu olduğum için sıcakta bilhassa susuzluk çok zor. Biraz rahat nefes almak ve rahatlamak için camiye geldik. Hem namaz kılıyoruz hem serinliyoruz. "dedi

ı

01 Haz 2017 - 13:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.