Bu Sorun, Milletvekillerini Kovdurabilir!

Yaz aylarında sıklık gösteren elektrik kesintileri vatandaşın canına tak etti. Elektriklerin düzelmemesine isyan eden vatandaşlar bu durumdan en çok

Yaz aylarında sıklık gösteren elektrik kesintileri vatandaşın canına tak etti. Elektriklerin düzelmemesine isyan eden vatandaşlar, bu durumdan en çok da Milletvekilleri sorumlu tutuyorlar.

Yaz ayların eleksizlik dolayısıyla, tarım arazilerini sulamada sıkıntı yaşayan vatandaşlar, sulamanın yanında evlerde de elektrik olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Elektrik sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, seçim zamanlarında kendilerine verilen sözün tutulmadığını dile getirerek, milletvekilleri artık gelip oy istemesinler dedi. Milletvekillerinin verdiği sözleri yerine getirmediğini öne süren Viranşehir ilçesine bağlı köylerdeki vatandaşlar, en çok da Mehmet Akyürek’ten şikayetçi oldu. Akyürek’in, seçim zamanlarında kendilerine elektriklerin düzeleceği sözünü verdiğini belirten vatandaşlar, Şanlıurfa milletvekillerinin hiç birinin Şanlıurfa için çalışmadığını öne sürdü. Yaz ayların ekilen ürünlerden su problemi dolayısıyla verim alamadıklarını ifade eden vatandaşlar, yaptıkları zarardan milletvekillerinin haberi bile olmadığını söyledi.

Seçim zamanları sürekli vatandaşlar arasında dolaşan ve oy isteyen vekillerin bir daha kapılarına gelmesini istemediklerini belirterek, artık Viranşehir halkından mevcut vekillere oy çıkmayacağını aktardı. Milletvekilleri protesto etmeye de hazırlandıklarını ifade eden vatandaşlar, yaz ayların sıklaşan elektrik kesintilerinin hâlâ devam ettiğini iddia etti. Bu konuda DEDAŞ’a da büyük görev düştüğünü ancak, bu durumların milletvekilleri olduğunu kaydeden vatandaşlar, vekillerin elektriklerin düzelmesi için DEDAŞ’a baskı yapması gerektiğini vurguladı.

Milletvekillerine artık hiçbir şekilde oy vermeyeceklerini dile getiren vatandaşlar, çektikleri eziyetlerin canlarına tak ettiğinin altını çizdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Demirtaş, “seçim zamanlarında milletvekilleri kapı kapı dolaşıp oy istiyor, inanılmaz sözler veriyor ama seçildikten sonra yüzümüze bile bakmıyorlar. Başta Mehmet Akyürek olmak üzere, mevcut olan hiçbir vekile oy vermeyeceğiz.

Yıllardır elektrik sorunumuzun çözülmesi için sabrediyoruz ama bir gelişme yok, hiçbir vekil bu sorun için çaba sarf etmiyor. Defalarca vekillerle görüşmek istedik, randevu alamadık, bir vekil nasıl olur da kendisini seçmiş bir halka zaman ayırmaz ama bu durumlar bize ders olsun. Sadece bu seferlik değil, önümüzde yine seçim var, onlar yine gelip oy isteyecekler. Buradan, şunun altını çizerek söylüyorum; mevcut vekillere Viranşehir halkından tek bir oy çıkmayacak. Yıllardır bizi kandırdıkları canımıza tak etti” ifadelerini kullandı. (Ali ÇETİİNKAYA)

#

08 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.