Bu provokatörler Dostluğumuz Bozmayacaktır

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde geç gün Telabiyat gümrük kapısında meydan gelen olayda 1 polis şehit oldu 7 vatandaş yaralanmıştı olaylardan

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde geç gün Telabiyat gümrük kapısında meydan gelen olayda 1 polis şehit oldu 7 vatandaş yaralanmıştı, olaylardan sonra insani yardımlar durdurulmuş Akçakale ilçesinde halk gece Türk bayrakları ile Suriye Halkını protesto edildi.

Suriye’ye Yardım Platformu üyeleri,Akçakale Gümrük Kapısı’ndaki olayları kınadı.

Karakoyun İş Merkezi’ndeki dernek binasında bir araya gelen ve aralarında Suriyeliler’in de bulunduğu üyeler, olayın provokatif amaçlı olduğunu belirterek, sınır ötesine yardımların süreceğini ifade etti.

Suriye insani Yardım Platformu adına açıklama yapan Osman Gerev" Telabiyat gümrük kapısında meydan gelen olayda şehit olan polisimiz Ferhat Avcı kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesi sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Akçakale gümrük kapısında bu olaya sebep olan kişi veya kişilerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

Bu provokatörler Türkiye ile Suriye halkı arasındaki kardeşliğimize zarar veremeyecek, arzu ettikleri kötü emellerine ulaşamayacaklardır.

Bu provakatif eylemin sebebi aç ve açıkta kalan mazlum Suriyeliler cezalandırmaktadır. Bu oyuna gelemeyeceğiz ve yardımlarımız halkımızın sağduyusuna güvenerek göndermeye devam edeceğiz dedi

Erdoğan Dünya Lideri

Suriye eski Bab Şehri Müftüsü Zekeriye El Mesut " Büyük üzüntü içindeyiz merhum rahmet diliyorum kendi adıma ve Suriye halkı adına burada bulunan heyet adına üzüntümüzü belirtmek istiyorum bu olayı son derece kınamaktayız kesin olarak biliyoruz ki bunu amacı Suriye ve Türkiye halkını birbirine düşürmek bu kardeşliği bozmak biz kesinlikle bu oyuna gelmeyeceğiz bütün dünya Araplar dahil katliamlara seyirci kalıyorlar ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bütün orda doğuda herkesin yardımına koşmakta dır gerçekten bir dünya lideridir. Biz yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz ve bu üzücü hadiseden dolayı şehitten dolayı tekrar üzüntümüzü belirtmek istorum ve Başbakan andan yardım diliyoruz, bize yardım etmese Suriye’de yapılan zulümler belki bir gün buralarda uğraya bilir dedi"

#

04 May 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.