Bu İşin Başında Fakıbaba Olsaydı?

Tüm Türkiye'de şehir hastaneleri yeni özel hastaneler açılırken nüfusu 2 milyon olan ve bir o kadarda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da

Berna
Haber albümü için resme tıklayın

Eyyubiye’de yapılan hastanenin ardından Bağlarbaşı mahallesinde bulunan ve halkın çok kolay bir şekilde ulaşım sağladığı Kadın hastalıkları ve doğum hastanesi ile Atatürk mahallesinde bulunan çocuk hastanesi kapatıldı. Kapatılma sebebi olarak ise eyyubiye’de yapılan hastanenin yeterli olacağı zaten sağlık bakanlığı tarafından yapılan bir araştırma sonucu hastanelerin doluluk oranının çok az olduğu, bu yüzden her iki hastanenin yeniden faaliyete geçmesine gerek olmadığı belirtilmiştir.Ancak gözden kaçırılan bir gerçek şu ki; araştırma yapılan tarihte nüfusun büyük bir çoğunluğun mevsimlik tarım işçisi olduğu ve bu tarihte şehir dışında çalışmaya gittiği, yine bir çok Şanlıurfalının da sahil illerinde tatilde bulunması bu araştırmanın çok sağlıklı olmadığının anlaşılmasına yetmiştir. Hem akşam saatlerinde Balıklıgöl devlet hastanesi acilinde çektiğimiz fotoğrafta insanların nasıl bir kuyruk oluşturduğu açık bir şekilde görülmektedir.
Şehir merkezinde bulunan bu iki devlet hastanesinin kapatılması hastane kuyrukları oluşmasının yanı sıra zaten fakir olan çevre lakının uzak hastanelere gitmesini zorlaştırmış, ayrıca her iki hastane çevresinde yüksek rakamlar ile dükkan kiralayıp eczane vs işi yapan esnafı iflas noktasına getirmiştir.



Arabası olmayan vatandaş için taksi ile hastaneye gidip gelmek en az 60 tl gibi bir rakama tekabül etmiştir. En azından merkezde bulunan bu iki hastanede ilk müdahale için acil kısmı bile olsa insanların sıkıntılarını bir nebze rahatlatacakken aylar geçmesine rağmen bir adım atılmamıştır.
Şanlıurfa’da buluna özel hastanelerin kapatılması ise başka bir sorun. Şu yada bu şekilde bu hastanelerin kapatılması yine Şanlıurfa halkının cezalandırılmasıdır. Ya hastaneler kapatılmamalı, yada illa kapatılması gerekiyorsa Kayyum atanabilir ve en azından vatandaşların mağdur edilmemesi sağlanabilirdi.
Öte yandan Daha önce OSM adıyla çalışan ve 15 temmuz sonrası önce kayyum atanan ve hemen akabinde Haliliye devlet hastanesi olarak hizmete başlayan hastanenin tam teşekküllü bir şekilde hizmet veremiyor olması ise başka bir sorun. Geçtiğimiz gün trafik kazası geçirmiş insanların geldiği hastanede yetkililerin burada röntgen cihazı yok hemen ambulans ile diğer hastanelere gönderelim demesi olayın vahametini açık bir şekilde ortaya koymaktadır.



Şanlıurfa milletvekilleri içerisinde bu iş için en çok savaş veren isim olarak A.Eşref Fakıbaba ismi sürekli haber merkezimize gelmekte ve yaptığımız araştırma sonucunda Fakıbaba’nın bu konularda sürekli gerekli bakanlığı ve SGK başkanı Selim Bağlı’yı aradığı, görüştüğü ve konunun takipçisi olduğu bilgisine ulaşmış bulunmaktayız. Sağlık branşına uzak olmayan ve asıl mesleği doktorluk olan Fakıbaba’nın Gerek Şanlıurfa milletvekili Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve diğer vekil arkadaşlarının desteğini arkasına alması durumunda bu işin en kısa zamanda çözüme kavuşacağı, Şanlıurfa halkının ‘’SAĞLIK’’ konusunda derin bir nefes alacağı aşikardır.
Bir başka sorun ise gerek özel gerekse devlet hastanelerinin çoğunu kapalı olması, Mevcut hastanelerin uzak yada kalabalık olması vatandaşın özel hastanalere gitmesine burada bir iki müdahale yani serum enjeksiyon vs gibi işlem sonunda fırsatçılık sayılacak derecede 100 tl ye yakın ücret ödemesine sebep olmuştur.Bu konunun Şanlıurfa milletvekili A.Eşref Fakıbaba’ya bildirilmesinden hemen olayın takipçisi olacağını açıklayan Fakıbaba, danışmanlarına talimat vererek özel hastanelere giden vatandaşın hafta içi ve hafta sonu gece ve gündüz ne kadar para ödemek zorunda bırakıldığının araştırılması görevini vermiştir.

Bizde Urfanatik gazetesi olarak gerek sayın bakanımız Faruk Çelik, gerek Sayın Fakıbaba ve diğer vekillerimizin çalışmaları sonucu Şanlıurfa halkının sağlık konusunda rahata kavuşmasının takipçisi olacağız.

16 Şub 2017 - 09:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.