Bu da Urfa’nın modern kıraathanesi

Şanlıurfa'da üniversite gençlerinin açtığı kıraathane görenlerini şaşırtıyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’ndeki Müftülük Caddesi’nde bulunan eski kıraathane gençlerin sihirli dokunuşu ile adeta evrim geçirdi. Yıllardır, Hamit İzol tarafından işletilen kıraathaneye üniversite öğrencisi Umut Korkmaz ve arkadaşları el attı. Üniversiteli gençler kıraathaneye bakım yapıp süsledi. Kıraathanenin duvarlarına farklı resimler çizen gençler, hatta kıraathanenin içinde şemsiyeler asıp modern görüntü oluşturdular.

GÖRENLERİNİ ŞAŞIRTIYOR


Yıllardır kıraathaneye gelen müşteriler kıraathanenin önündeki aş sözlerini görünce şaşıp kalıyor. Kıraathane girişinde gençlerin yazdığı aşk sevgi yazıları görenlerini gülümsetirken kimisi ise fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarına paylaşıyor.

BU KIRAATHANEDE CANLI MÜZİKTE VAR


Öte yandan kıraathanenin içinde geceleri canlı müziğin olması da ayrı bir güzellik katıyor. Yıllardır kimsenin bile uğramadığı kıraathane şimdi ise üniversite öğrencilerinin tek uğrak noktası haline geldi.
Yıllardır kıraathaneyi işleten Hamit İzol gençlerin tavsiyesi ile kıraathaneyi restore ettiğini vurgulayarak, “ ben karışmadım gençler geldi yaptı, burası yıllardır vardı, çayhaneydi, eski müşterilerimiz geliyorlar artık çok gelmiyorlar, artık müşterimiz gençler eskiden yaşlılar müşterimiz olurdu, şuan gençler oluyor” dedi.

20 Eki 2016 - 09:42 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.