Bozkurt, 'Hem Biz Hem Belediye Halkımıza Verdiğimiz Sözü Yerine Getiremedik'

Şanlıurfa'nın göbeğinde faaliyet gösteren oto galerici esnafı da caddeden yürümeye çalışan vatandaşta aynı sorundan dert yanıyor.

Bozkurt, 'Hem Biz Hem Belediye Halkımıza Verdiğimiz Sözü Yerine Getiremedik'
kahrolsun aşiretler
Video için play'e tıklayın

Taşınması yılan hikayesinde dönen site ile ilgili Şanlıurfaoto Galericiler kooperatif Başkanı Mehmet Yaşar Bozkurt, "bu yıl oto galericileri buradan kurtaracağız"dedi.

'Kurulduğunda Türkiye’nin İlk Galerisinden Birisidir'

Şanlıurfa oto-alım sitesi kurulduğunda Türkiye’nin ilk galerisinden birisidir. 1986 yılında site yapıldığında çevresinde bina yoktu,Belirli bir zamandan sonra konutlar yapıldı Şanlıurfa Valiliği, Nüfus Müdürlüğü, Adliye ile birçok kurum ve kuruluşun bölgeye taşınmasıyla içinden çıkılmaz bir hal almaya başlayan oto galericiler sitesi, 2011 Yılında Belediye Meclisi Üyeleri’nin aldığı kararla Akçakale çevre yoluna taşınması kararlaştırıldı. TOKİ mevkiinde, Belediye Meclis kararıyla hazine arazisi olmaktan çıkarılan alana modern bir site kurulması hedeflendi.
Şair Nabi Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde bulunan Oto Galericiler sitesinde Yılan hikayesine dönen taşınması hakkında Şanlıurfa oto Galericiler kooperatif Başkanı Mehmet Yaşar Bozkurt açıklama geldi.

'İlgili Yerlere 2015 Yılında Müracaat Ettik Fakat Sonucunu Ancak Bugünlerde Aldık'

Şanlıurfa oto Galericiler kooperatif Başkanı Mehmet Yaşar Bozkurt," Şanlıurfa'mıza yeni bir oto alım satım sitesi kazandırmaya çalışıyoruz. Bundan önceki demeçlerimizde her ne kadar tarih verdiysekte Malum Türkiye'nin durumu siyası durum, darbe derken verdiğimiz vaatlerde bulunamadık şahsım ve esnafım adına kamuoyundan özür dilerim. Fakat bu gecikmeler kooperatifimizin yaptığı işlerle alakalı değil bunun bilinmesi lazım, evet belli bir sürede bitirecektik ama söz konusu alanın yerel yönetimler tarafından alt yapı sorunu giriş çıkış sorunu ve DEDAŞ sorunu çözümlenmesi gerekiyordu. Bizim inşaatı bitirmemizle iş bitmiyordu, bu inşaat alınımız sonradan imara açılmasıyla alt yapımız yoktu, elektrik yok, su yok, telefon yok, doğal gaz yok bunlar için gerekli yerlere 2015 yılında müracaat ettik fakat sonucunu ancak bugünlerde aldık" dedi.

'Hem Biz Hem Belediye Halkımıza Verdiğimiz Sözü Yerine Getiremedik'

Bozkurt,"Şanlıurfa Valimiz bizlerle toplantı yaptı bu konular hakkında bizden bilgi istedi, bizde gerekenleri söyledik aynı toplantıda yerel müessese müdürleri de vardı. Daha önce Belediyemizle yaptığımız istişarede yol ve alt yapı sorunu çözüldü. Su sonu ve kanalizasyonu yaptılar üst yapı içinde son sürat çalışılıyor. Hem biz hem Belediye halkımıza verdiğimiz sözü yerine getiremedik hesapta olmayan gelişmeler oldu bu yüzden bir gecikme oldu biz bundan sonra artık tarih veremiyoruz ama en kısa sürede biz o sitemizi bitirmeye çalışacağız Şanlıurfa'mız güzel bir site esnafımıza güzel bir site kazandıracağız bu isteye kazandırmamızın yanı sırada Urfa'mızın çok önemli bir noktası olan Cumhuriyet caddesindeki eski sitemizin yerini boşaltarak Şanlıurfa'mız bir nebzede olsa biraz nefes almasını sağlayacağız. Şimdi hedefimiz burayı boşalmak olacak Eski sanayi sitesinin tamamen boşaltılması bile bize bağlı burada söz konusu kentsel dönüşüm var. Bu kentsel dönüşüm hayata geçirilmesi için oto galericilerinde buradan kalkması gerekir, çünkü oto galericileri gören Eren sanayi'ye çıkmamış küçük esnaf yerinden çıkmamaya çalışıyor, bizi bahanede ediyor biz bu bahanelere ortak olmamak için bir an önce biz bu isteye buradan taşıyacağız herkes samimiyetimize güvensin maddi yönden esnafımızın gücü ile yapıyoruz esnafımızdan para toplayarak yapıyoruz, hiç bir lira kurumdan, kuruluştan müracaat ettiğimiz halde destek alamadık esnafımızın desteği ile bu inşaatı yürütüyoruz her şeyimiz çok şeffaf meydanda herkesin sorusuna açığız hiç kimsenin bir şüphesi olmasın kamuoyuna bunu bildirmekten gurur duyarım ayrıca bu yıl oto galericileri buradan kurtaracağız" şeklinde konuştu.

Mustafa Bayar

22 Mar 2017 - 08:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.