Bizi Şehitlik Haberi Değil, Yalan Köşe Yazısı Üzdü

Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatında geçen 3 Şubat'ta şehit düşen Teğmen

Bizi Şehitlik Haberi Değil, Yalan Köşe Yazısı Üzdü
Video için play'e tıklayın

Mustafa Bayar

Yaklaşık 12 gün önce Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz Bölgesinde PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir'in ailesi şehit oğullarıyla gurur duyduklarını belirtiler.

Üsteğmen Olduktan Sonra Tayini Çıkacaktı

Şehit Muhammed Cihangir Çubukçu'nun babası Mehmet Çubukçu,"Oğlumun şehit haberini aldığımızda biz ailece karar verdik, kesinlikle ağlamayacağız oğlumuza ve memleketimize yakışacak bir şeklide ne gerekiyorsa ayakta durup merasimine katılacaktık, bizde onu yaptık Şanlıurfalıların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim bizi sahiplendiler, ayrıca bizlen ilgilenen bütün askeri kuruluşlar, emniyet valilik olsun hepsine teşekkür ederim çünkü hepsi ayrı ayrı bizle ilgilendiler oğluma yakışacak şekilde defin ettik. Oğlum 2015 yılında Kara harp okulundan mezun oldu, Teğmen olarak görevinin başına geçti. 5 ay kalmıştı ki Üsteğmen olacaktı Üsteğmen olduktan sonra Tayini çıkacaktı"dedi.

Bizi Şehitlik Haberi Değil, Yalan Köşe Yazısı Üzdü

Baba Çubukçu,"Oğlum şehit oldu vatan için canı feda olsun beni üzmedi, ama beni en çok özen şey bir gazeteci yazarın üzdüğü kadar hiç bir şey üzmedi. Şehit oğlum hakkında bilmediği halde yalan demeçlerde bulunması kendi kendine öne atması oğlum Muhammet Cihangir Çubukçu'nun tutuklanmış ve 4,5 ay hüküm yatmış işkenceler görmüş gibi iddialar attı benim oğlum hiç bir zaman değil bir cezaevi girmek cezaevi önünden bile geçmedi. O gece olan olaylarda oğlum benim yanımdaydı oğlumun ne tutuklanması var. Nede böyle bir şey yaşanmamış, ikinci bir husus Facebok'te yazara hareketler olunca bu sefer Muhammed Cihangir Çubukçu o gece tutuklanmıştır. Suçsuz olduğu anlaşılınca tekrar serbest bırakıldı diye belirti buda yalandır. böyle bir şey yok benim oğlum hiç bir zaman tutuklanmadı böyle bir şeyde yoktur. benim oğlumun anlına böyle bir leke vuramaz"dedi.

Allah Bana da Nasip Etsin Demişti Ve Rabbin Ona Da Nasip Etti

Annesi Yasemin Çubukçu,"Oğlum Muhammed Cihangir Çubukçu şehit verdik, vatanımız sağ olsun bize böyle hayırlı evlat verdiği için Allah'a şükürler oldun böyle bir mertebeye de ulaştığı için elhamdülillah şükürler olsun vatanına milletine hayırlı bir evlattı, bizde çok hayırlım bir evlattı Rabbim onu daha çok sevdi yanına aldı. Çok başarılı bir öğrencilik hayatı vardı ilkokul döneminden ta Kara harap okuluna kadar 2015 yılında Kara Harp okulundan mezun oldu. Şerefiyle namusuyla bu yaşında kadar geldi çok kahraman bir çocuktu kahramanca vatanı savundu. Kahramanca da canını verdi şehit oldu bu vatan için oğlumuzla gurur duyuyoruz , daha önce bir arkadaşı şehit oldu Furkan Yayla ailesini ziyaret etmişti şehit törenine katılmıştı çok üzülmüştü Annesinin yanında çok metanetli davranmıştı Annesine sabırlar dilemişti, ne mutlu böyle bir Anne demişti. Allah bana da nasip etsin demişti ve Rabbin ona da nasip etti böyle bir mertebeyi nur içinde yatsın Allah Afrin'e giden Askerlerimiz korusun muzaffer eylesin inşallah muzaffer olarak geri dönsünler hepsi ailesine kavuşsun Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın Vatanımız sağ olsun"diye konuştu.

Gerekirse Bende Askere Giderim Şehit Olurum

Gerekirse bende askere giderim bende şehit olurum bu vatan için ama onları sevindirmem diyen Üniversiteye hazırlanan şehit Muhammed Cihangir Cubukçu'nun 18 yaşında Kız kardeşi Ayşe Ceren Çubukçu,"Şehit Ağabeyimi biz yanımızda diye hissediyoruz zaten bu yüzden böyle metanetli ve ayakta durabiliyoruz belki başka bir şekilde olsaydı bu kadar duramazdık ama Abimin şuan yanımızda durduğunu bildiğimiz için bu kadar rahat bir şekilde durabiliyoruz. Keşke böyle şeyler bu durumlarda diyemiyorsun ilk başlarda diyorsun ama sonrasında iyi ki diyebiliyorsun Abim gurur kaynağı Abime yakışan bir şekilde durduk ağlamamızın tek bir sebebi Abimi düğüne yolladık ve gün gerçek düğünümüzdü ve bu yüzden ağlamadık Abim bunları görür ve üzülmesini istemedik çünkü oda bizim yanımızda ve izliyordu. O teröristlerin sevinmesine değil bizim dimdik ayakta durmasını görmesini istiyorduk. Gerekirse bende askere giderim bende şehit oluruma bu vatan için ama onları sevindirmem "dedi.

17 Şub 2018 - 10:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.