Biz aşındık zaman aşımını kabul etmiyoruz

Murat ÇİFTÇİ İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi Karakoyun İş merkezinde kayıp faillerle alakalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplanan

Murat ÇİFTÇİ

İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi Karakoyun İş merkezinde kayıp faillerle alakalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Atilla Yazar gerçekleştirdi.

Yazar, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın adlı basın açıklamamızın 59. Gerçekleştiriyoruz.1992-97 sürecinde Kürdistan topraklarında geliştirilen özel savaş teknikleri sonucunda karanlık bir o kadar da kirli işlerin aydınlatılmasını talep ediyoruz.Ülkemizin bu karanlık günleri bir daha yaşanmaması için bir an önce bütün kişilerin zorlai kaybedilmeden korunmasına dair uluslar arası sözleşmeyi imzalanması, kayıp ve faili belli cinayetlerin faillerin yargılanması için etkin soruşturmaların yürütülmesi bu tür davalarda zaman aşımının kaldırılması ve bu tür suçların insanlığa karşı işlenmiş suçlar olarak görülmesi gerektiğini ve aynı zamanda hakikatleri araştırma komisyonun kurulma talebinin dikkate alınmasını bir kez daha yeniliyoruz”

14 Haziran 2007 tarihinde çıkarılan polis vazife ve selahiyetler kanununda yapılan değişiklikle polise tanınan geniş yetkilerle bugüne kadar toplumsal olaylar dahil olmak üzere gezi olayları, 6-7 Ekim Kobani destek eylemleri ve Cizre’de yaşanan olaylarda 183 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Yazar, “Yeni çıkacak iç güvenlik yasası ile polis yetkilerinin daha da artırılmasının sonuçlarını düşünmek bile istemiyoruz.İnsan Haklarının temel görevlerinden biri kayıp sorunlarını her zaman gündeme getirmektir.Kayıpların akıbetini soruşturmasını ve sorumluların bulunarak yargı önüne çıkarılmasını sağlamaktır.Barış annelerinin dediği gibi biz aşındık zaman aşımını kabul etmiyoruz”

#

07 Şub 2015 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.