Bitkiler, damlama sistemiyle gübrelenecek

Hububat ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da artık damlama gübreleme sistemi yaygınlaştırılıyor. Daha az gübre ile daha fazla verim elde edilmesi

Ekilebilir tarım arazisi genişliği bakımından Türkiye’nin önemli illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da tarım yatırımları devam ediyor. Hazırlanan ekipmanlar sayesinde damlama gübreleme sistemiyle araziler gübrelenecek. Daha çok seracılıkta yaygınlaşacak olan damlama gübreleme sistemi, çiftçileri rahatlatacağı gibi, kimyasal ürün kullanımını da dengeleyecek. Konuya ilişkin Şanlıurfalı çiftçileri bilgilendiren İş geliştirme koordinatörü Mehmet Irmak, “nasıl ki biz hava değiştirdiğimizde hastalanıyorsak, ya da fazla yemek yediğimiz zaman rahatsız oluyorsak, bitkiler de öyle oluyor. Fazla gübre verdiğin zaman da az verdiğin zaman da o bitkiye zarar veriyor oluyorsunuz. Geliştirdiğimiz araçlarla artık damlama sistemiyle bitkiler gübrelenecek. Ne fazla en eksik gübre vermiş oluruz. O zaman daha az gübre ile daha fazla alan gübrelemiş oluruz” dedi.
Çiftçileri bilgilendirme amacıyla düzenlenen programa çok sayıda çiftçi katıldı. Çiftçiler de merak ettiklerini sordu. Karşılıklı soru cevap şeklinde olan bilgilendirme toplantısının zaman zaman yapılacağı ve tarımı geliştirme çalışmalarının süreceği belirtildi.

HABER: Rıdvan ORTAKAYA

10 Oca 2016 - 15:23 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.