Birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 'Bu memlekette bu topraklarda bu insanlarımız bin yıldır kardeşçe yaşamıştır. Bugünde aynı iradeyi

Murat ÇİFTÇİ

Son zamanlarda artan terör olaylarından dolayı Eyyüp Peygamber cami önünde Cuma namazından sonrasında AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci birlik beraberlik çağrısı yaptı. Cuma hutbesinde de birlik beraberlik mesajlarının verildiği görüldü.

Cuma namazından sonra gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

“Bu memlekette bu topraklarda bu insanlarımız bin yıldır kardeşçe yaşamıştır. Bugünde aynı iradeyi sürdüreceklerdir. Bütün dünya toplumunun arzu ettiği gibi Şanlıurfa’mızda huzur istiyor. Kardeşliği ve bir arada yaşamayı istiyor. Şanlıurfa her yerden daha fazla buna kıymet verir. Çünkü Şanlıurfa’mız misafirperverdir, gönül insanlarıdır. Biz inanıyoruz ki halkımız bu birlik ve beraberliğimizi bozacak hiçbir düşünceye müsaade etmeyecektir. Kardeşçe yaşama iradesini bugünlerde daha kuvvetli şekilde devam ettirme iradesini gösterecektir. Ülkemiz için, milletimiz için önümüzdeki günlerin güzel olmasını, huzurlu olmasını diliyoruz. Bu arada gerek siyasilere gerekse diğer görevlilere üzerine düşen görevi yerine getirmelerini talep ediyoruz.”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise şunları kaydetti;

“Ülkemizde hiçte hoşumuza gitmeyen olaylar cereyan ediyor. Güzelim vatanımızı bölmeye çalışan projeler bir bir hayata geçiriliyor. Fakat bu millet her şeyin farkında, ırkı ne olursa olsun aynı insanlar aynı kıbleye yönelmiş durumdalar ve Allaha yapılan dualarda ülkemizin birliği ve dirliği adına da dualar yapıldı. İnşallah bu dualar kabul olur. Bizler acılar yaşamayalım istiyoruz. Bazı acıları tecrübe etmeye gerek yok, hemen yanı başımızda Suriye’deki olaylar malum. İslam coğrafyasının tek huzurlu adası olan ülkemizde de bu huzuru bozmaya yönelik çok ciddi adımlar atılıyor. Bir kaos projesidir vatandaşlarımız milletimiz bunun farkındadır. İnşallah bizler vatandaşlarımızla beraber, milletimizle beraber bu projelerin amaçlarına ulaşmasını engelleriz. Bizim için harç niteliği taşıyan bu ümmet kardeşliğini her şekilde her daim dile getiririz. Bugünde bu anlamda bir araya geldik.”

Ayrıca konuşmaların ardından dualar yapıldı.

#

21 Ağu 2015 - 16:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.