Biri Şunlara Dur Desin!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi'ndeki yıldız meydanında kaldırımlar Motosiklet kullanan sürücüler tarafından kullanılması büyük tepkilere

Bu olay ile ilgili vatandaşlar olası bir kazanın olmaması için taleplerde bulundu.

Şanlıurfa merkez de otobüs yolunun oluşmasından sonra arabalar için tek yön yolu yapıldı bu da bazı sürücülerin yolları uzatmayarak çeşitli şekillerde kestirmeden gitmeye çalışmasına yol açtı. Özelikle Eyyübiye İlçesi’ndeki Yıldız Meydanı kaldırımları. Kaldırımlar tek yön yoldan ters istikamet şeklinde gidemeyeceği için kaldırımları kullanmaya başladı. Vatandaşların birçoğu bu durumdan şikâyetçi olduklarını dile getirdi.

-“Korkuyoruz”

Yıldız Meydanı’nda motosikletlerin insanlar içinde cirit atması Yıldız Meydanı esnaflarından da büyük tepki almasına sebep oldu. Sabahın erken saatlerinde dükkânları açması ile beraber motosikletlerin kaldırımı kullanmasına akşama kadar şahitlik eden esnaflar olası bir kazanın olmasından korktuklarını dile getirdi. Ufak tefek kazalara her zaman şahit olduklarını dile getiren esnaf büyük bir kaza olmadan bir an önce çözüm getirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Bayraktar: “Az kalsın bana çarpıyordu”

Şanlıurfa’ya Siverek’ten gezmek amaçlı gelen Salahattin Bayraktar adında bir vatandaş Balıklıgöl ziyaretinde bulunmak için Yıldız Meydanındaki kaldırımı kullandığı sırada motosiklet sürücüsünün kaldırıma çıkmasının kendisine çarpacağını idea etti. Bayraktar: “ Ben Siverek’ten Urfa’ya bir günlüğüne gezmeye geldim. Balıklıgöl’e de gideyim dedim yıldız meydanından geçtiğim sırada birden motorun hafiften bana sürtünerek geçtiğini his ettim sürücü hiç takmadı bile o anda ben hafiften bir yün değiştirseydim maazallah büyük bir kaza meydana gelecekti. Eminim benim gibi bu olaylarla karşılaşan bir sürü insan vardır. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm getirmesi gerektiğini düşünüyorum” diye açıklamada bulundu.

Parlak: “İlla birisinin yaralanması mı lazım?”

Şanlıurfa’da motosiklet sürücülerinin kaldırımları kullanmasından rahatsız olan bir diğer vatandaş Hasan Parlak kaldırım sorunu ile ilgili şunlar kaydetti. Parlak: “Ben bu kaldırımda yürümekten gerçekten korkuyorum sanki kaldırım değil de motosiklet geçiş şeridi olmuş. Buna neden bir çözüm bulmuyorlar ki sadece sorun bura ile kalsa hadi neyse ama Urfa’da hemen hemen her yerde bu mevcut. Buna bir denetlenme gerekiyor illa birinin yaralanması mı lazım? Bizde bir deyim vardır ‘Araba devrilince yol gösteren çok olurmuş’ bir yaralanma ve ya maazallah bir ölüm ile sonuçlanmayana kadar her halde yetkililer harekete geçmeyecek. Özelikle otobüs yolunun oluşması yoların tek şerit olmasından sonra bu sorun git gide artmaya başladı arkadaş! Burası kaldırım buradan aileler geçiyor burada çocuklar geçiyor bir düşünün küçük bir çocuk annesinin elini bıraktı ve koştu o andan motosiklet kaldırımdan geçiyor ya o çocuğa çarpsa? Bu durumda ne olacak merak ediyorum şimdi motosiklet sürücüsüne sorsanız onlarda kendini haklı çıkartmaya çalışacaktır. Yok, efendim yol yok gideyim, yok böyle yapmasaydınız falan diyeceklerdir. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm getirmesi gerekiyor. Birilerinin bunlara bu alanın kaldırım olduğunu hatırlatması lazım. Otoban gibi burayı kullanması gerekmediğini söylemesi lazım.” dedi

21 Mar 2017 - 08:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.