Biraz Antep’i örnek alın…

Şanlıurfa'da bulunduğu günden itibaren Dünya tarihini alt üst eden Göbeklitepe son günlerde etrafının taşla örülmesi ve görüntünün sıfıra

Harun Kevrek'in haberi...

Göbeklitepe’nin bu görüntüsü turistlerin tepkisine neden olurken, Göbeklitepe’de gereken çalışmaların yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Tarih olarak Göbeklitepe’nin yakınından bile geçemeyen Gaziantep’in Zeugma Antik kenti ile Göbeklitepe’yi kıyaslayan turistler Zeugma’nın daha etkileyici olduğunu ifade ediyor.

GÖBEKLİTEPE Mİ ZEUGMA MI?

Şanlıurfa’da yıllardır kazı çalışmaları yapılan Göbeklitepe’deki yeni dizayn turistlerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Vatandaşlar internetten gördükleri resimlerle karşılaştıkları manzaranın yakından uzaktan ilgisi olmadığını belirterek Zeugma örneğini gösteriyor. Tarihi M.Ö 300 yıla dayanan Zeugma’nın sergilenişi turistleri büyülüyor.

ZEUGMA’NIN ÜSTÜ VE ETRAFI TAMAMEN KAPATILDI

Zeugma antik kentinin üzerini kapatan yetkililer, turistlerin rahat bir şekilde gezebileceği ortamı oluşturdu. Muhteşem bir şekilde sergilenen Zeugma antik müzesi Göbeklitepe’den daha çok ilgi görüyor.

TARİHİ GÖREBİLEN VARMI?

Şanlıurfa Göbeklitepe’de ise yapılan çalışmalar tarihin görüş açısını sıfıra düşürdü. Göbeklitepe’nin üzerini çatı ile kapatan yetkililer çatının uçmaması için ayaklarına taşlı güçlendirme yaptı. Yapılan güçlendirme görüş açısını tamamıyla kapattı.

11 Mar 2016 - 14:05 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.