Bir Kurban 600 ve 700 Tl arasında degişiyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul 'Suriye'den eskiden küçükbaş ve büyükbaş hayvan geliyordu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, “Suriye’den eskiden küçükbaş ve büyükbaş hayvan geliyordu. Şimdi sınır kapandığından dolayı hayvan gelmiyor. Küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 600 ila 700 TL arasında değişiyor. Büyükbaş hayvanlar ise 5 bin ile 7 bin TL arasından satılıyor” dedi.

Tumbul, sözlerine şöyle devam etti:

“10 gün önce Ankara’ya gittim. Federasyon Başkanıyla beraber Genel Müdürle görüştük. Hayvan çok olur, kurban bayramına kadar mal gelirse hemen hemen eski duruma döneriz. Şuanda bir kurbanlık nerden baksanız 600 ila 700 TL arası, büyük baş hayvan ise 5 ila 7 bin TL arasında değişmektedir.”

Suriye sınırından önceki zamanlarda kaçak hayvan geçişlerinin olduğunu ve şu aralar geçişlerin önlendiğini belirten Abbas Tumbul, artık sınırdan kaçak hayvan geçişlerinin güvenlik güçlerinin sayesinde yaşanmadığının da altını çizdi.(iha)

#

25 Eyl 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.