Berat kandili coşkuyla idrak edildi

Şanlıurfa inanç turizmin merkezi Balıklıgölde Berat Kandili nedeniyle camiler dolup taştı. Şanlıurfa'da binlerce vatandaş Ramazan'ın habercisi

Şanlıurfa inanç turizmin merkezi Balıklıgölde Berat Kandili nedeniyle camiler dolup taştı.

Şanlıurfa’da binlerce vatandaş, Ramazan’ın habercisi Berat Kandili'ni kutlamak için kentin simgesi olan Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Dergah Camii'ne akın etti. "Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan kentte, Adıyaman, Gaziantep ve Diyarbakır gibi çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş, kandili dolayısıyla Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hz. Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen mekanı ziyaret etti.

Akşam saatlerinde Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelen vatandaşlardan kimileri gün dolayısıyla tuttukları oruçlarını açtı, kimileri de de camilerde namaz kılıp, Kur'an-ı Kerim okudu.

Yatsı namazının ardından, Dergah Camisi'nde mevlit okundu.

#

13 Haz 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.