Belediyelere çağrımızdır!

Kent genelinde engelli rampalarının önüne araçlarını park eden sürücüleri önlemek için Engelliler belediyelere bir çağrıda bulundu.

Murat ÇİFTÇİ

Engelliler, Engelli rampalarının bulunduğu kısımlara levhalarla ‘Engelli rampasıdır’ ibareli tabelaların konulmasını ve araçlarını park edecek olan araç sürücülerinin ise cezai işlemlere maruz kalmasını yetkililerden talep ediyor.

Şanlıurfa’da kent genelinde engelliler için oluşturulan rampaların önüne araçların park etmesi dikkatlerden kaçmadı. Engellilerin hayat mücadelesini kolaylaştırmak için yaptırılan rampaların önlerine araçlarını park eden araç sürücüleri engellilere engel çıkardıkları görüldü.

Sosyal yaşamda yardıma ihtiyaçları olan engelliler için zaman zaman televizyonlarda kamu spotlarında engelli rampaları önüne araç park edilmemesi noktasında uyarılar yapılırken Şanlıurfa’da engelli rampaları önünde araçlarını park edenler ise dikkatlerden kaçmadı.

Belediye önünde ve Bahçivan iş Merkezi çıkışında engelliler için yaptırılan rampalara araçların park edilmesine çevreden geçen vatandaşların da tepkileri olduğu gözlemlendi.

Engelli aracıyla rampaların önüne gelip araçların park ettiğini gören engellilere mecburi olarak ya çevreden geçen vatandaşlar yardım ediyor, ya da en yakın engelli rampasını gezmeye koyuluyorlar. Yaşam mücadelesinin kolaylaştırılacağı engelliler için yaşam mücadelesinin zorlaştırıldığı görüldü.

“YAŞAM MÜCADELELERİNİ KOLAYLAŞTIRALIM”

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysi Fırat gazetemiz muhabirine şu açıklamalarda bulundu;

“Şanlıurfa’da ne yazık ki bu tür vakalarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Bunların önüne geçilebilmesi için yetkililerin çalışmalar yapması gerekiyor. Buradan engelli kardeşlerim adına vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen engelli rampalarının bulunduğu kısımlara araçlarınızı park etmeyiniz. Bu insanların yüklerini daha fazla ağılaştırmasınlar. Dahası kolaylaştırsınlar burada engelli rampalarının olduğu kısımlara levhalar konularak araç sürücülerinin buralara araçlarını park etmesini önleyebiliriz”

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ KAMU KURUMLARINA ULAŞAMIYOR”

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri istihdam derneği Başkanı Habip Polat ise şunları söyledi;

“Şanlıurfa’da bulunan engelli rampalarının şuan yüzde 80’inden meyili düzgün olmadığı için engelliler buradan çıkarken ya sırt üstü düşüyorlar yada başkalarının yardımları sayesinde bu rampalardan çıkabiliyorlar. Yani bildiğiniz engelli rampaları şu an kullanılamaz durumdalar.En basiti kamu kurumlarımızın yüzde 80’ine engelliler ulaşamıyorlar.Şehrin tamamı engelliler için engeldir.Bizler insanların bizlerin önümüze çıkardığı engellerden utanıyoruz.Çıkarılan engeller belimizi büküyor.Özellikle trafik ışıklarında bir sesli sinyalizasyon sistemi yok.Bu anlamda engelli rampaları ile ilgili çalışmaların yapılmasını istiyoruz.”

Şehir merkezinde engellilerin menfaatine fiziki düzenlemeleri ve denetlemeleri yaptıklarını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise;

“Engelli kardeşlerimizin hayatlarının daha kolaylaştırmak için çalışmalarımızı denetlemelerimizi devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda bu kardeşlerimize karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Çünkü her an hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu unutmayalım” dedi.

#

14 Ağu 2015 - 09:20 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.