Bdp’den” Barış Sürecine Bir Adımda Sen At” Eylemi

Şanlıurfa'da Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) başlayan çözüm sürecinin ardından ‘Özgürlük için bir adım da sen at' sloganıyla yürüyüş

Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’da Barış ve Demokrasi Partisi(BDP), başlayan çözüm sürecinin ardından ‘Özgürlük için bir adım da sen at’ sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP), Şanlıurfa’da ‘Özgürlük için bir adım da sen at’ sloganı altında yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, Abide Park AVM’nin önünde toplanan kalabalık, BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici ve BDP Şanlıurfa il başkanı Halit Yıldıztekin’in gelmesiyle birlikte yürüyüşe geçti. Polis önderliğinde yürüyen kalabalık, slogan atarak Ahmet Bahçıvan iş merkezine kadar yürüdü. Yürüyüşte olası bir provakasyona karşı polis, Toplumsal müdahale aracı(TOMA) ile güvenliği sağladı. Ahmet Bahçıvan iş merkezi önünde toplanan grup, BDP Şanlıurfa il başkanı Halit Yıldıztekin’in basın açıklamasıyla devam etti. İl başkanı Yıldıztekin konuşmasında:” Bilindiği üzere 21 martta Abdullah Öcalan’ın mesajıyla çözüm süreci başladı ve karşılıklı adımlar atıldı, gerilla çekildi, ve hükümet barış yanlışı değil, işleri daha içinden çıkılamaz bir hale getirmiştir. karakollar kaldırılsın, koruculuk bitirilsin. Şimdi ‘özgürlük için bir adım da sen at’ sloganını düzenledik. Özgürlük yaşamın doğasında olan bir olgudur ve biz Kürtler yaptığımız itirazlar özgürlük amaçlıdır. Kürtler olarak çok acılar çektik, haklarımızın demokratik yollarla çözülmesini istiyoruz. Taraflar ciddi ve samimi bir şekilde olaya yaklaşmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Grup daha sonra yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. Ayrıca eylemin gerçekleşeceği alanda ağır zırhlı güvenlik önlemi alan polis ekipleri’de dikkat çekti.

#

16 Haz 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.