BDP, Zilan’ı andı

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Kadın Meclisi BDP il binasında basın açıklaması yaparak Zilan'ın verdiği mücadeleyi andı. Zilan'ın

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Şanlıurfa Kadın Meclisi, BDP il binasında basın açıklaması yaparak, Zilan’ın verdiği mücadeleyi andı. Zilan’ın Dersim’de gerçekleştirdiği eylemin 18. Yıl dönümünde Zilan’ı andıklarını belirten meclis üyeleri, bu mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Yapılan basın açıklamasına BDP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen ve çok sayıda meclis ütesi katıldı. Yapılan açıklamada, “Zilan yoldaşı, Dersim’de gerçekleştirdiği eylemin on sekizinci yıl dönümünde minnetle anıyoruz. Zilan Yoldaş şahsında mücadelemizi bugünlere ulaştıran özgür kadın ve özgür yaşam değerlerini yeniden yaratan kahraman şehitlerimizin anılarına layık bir mücadeleyi zaferle taşlandırma iddiamızı bir kez daha belirtiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Zilan’ı anmak için bir araya gelen meclis üyeleri, öte yandan Abdullah Öcalan’ın özgür bırakılması için de mücadele ettiklerini ve bu mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, “Önderlik gerçeğini sahiplenme ve savunmanın en temel örneğidir. Önderlik gerçeğimizin her koşulda savunulacağının en temel ifadesi olmuştur. Bugün Zilan Yoldaş’ın çizgisinin takipçileri olan özgürlükçü kadın çizgisi olarak aynı kararlılıkla Öcalan’ın özgürlüğü ve demokratik özerkliğin inşası temelindeki mücadelemizi sürdürüyoruz” denildi.

Kadın Meclisi Üyeleri, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. Gülizar Gülebak

#

02 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.